Konzervativna kršćanska udruga American Family Assocation pokrenula je kampanju na društvenim mrežama protiv reklame za popularni grčki jogurt Chobani u kojoj su prikazane dvije lezbijke u krevetu.

Sekcija te udruge, One Million Mums (OMM), objavila je na internetu članak pod nazivom "Chobani namjerava normalizirati grijeh" u kojem, među ostalim, pišu kako bi se ta tvrtka trebala "sramiti" zbog prikazivanja dvije nage žene u zajedničkom krevetu, piše Daily Telegraph.

Nova reklama za jogurt Chobani ne samo da promovira istospolnu vezu prikazivanjem dvije lezbijke nego i istospolni brak, jer te žene imaju identično vjenčano prstenje. U reklami se kaže ‘Voljeti život znači živjeti ga prirodno’. U homoseksualnosti nema ničeg prirodnog.

Kakve veze ima prodaja jogurta s gej seksom? Nikakve, ali Chobani žele stvoriti takvo mišljenje", piše u članku. OMM iskazuju i "zabrinutost zbog neprimjerenih termina prikazivanja te TV-reklame kad ih mogu vidjeti i djeca".

"Chobani će požaliti zbog toga što je prešao granicu"

Glasnogovornica kompanije Chobani je izjavila kako su uključivost i ravnopravnost dio njihovog branda.

"S kampanjom Love This Life smo krenuli kako bismo odali priznanje i slavili različite američke životne priče koje predstavljaju naše kupce i poklonike. Ponosni smo što svi uživaju u našim proizvodima i slavimo tu različitost kadgod i gdjegod to možemo". 

 

U izjavi za medije, direktorica One Million Mum Monica Cole je rekla: "Nova reklama kompanije Chobani bila bi neprikladna za prikazivanje na televiziji čak i u slučaju da prikazuje heteroseksualni goli par u krevetu. Otišli su predaleko prikazivanjem dviju nagih žena u krevetu u vrijeme kad su na TV-u obiteljski programi i prikazivanjem na dječjim kanalima. Roditelji su užasnuti i Chobani će požaliti zbog toga što je prešao granicu".

Reakcije su podijeljene na Facebook stranicama kompanije Chobani – dok jedni izražavaju “razočaranje“ i najavljuju bojkot kupovine njihovih jogurta, drugi ih podržavaju u tome što "ljudima šire vidike" i zahvaljuju na tome što podržava ravnopravnost.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.