Nakon što je u intervjuu za BuzzFeed Anthony Rapp, zvijezda Star Treka, ispričao kako ga je Kevin Spacey 1986., kad je Rappu bilo samo 14 godina, pokušao napastovati, Spacey se ispričao i usput potvrdio ono o čemu se godinama nagađa – da je gej. Javnost je takav izlazak iz ormara osudila.

U spomenutom intervjuu Anthony Rapp tvrdi da ga je Spacey pozvao u svoj stan na zabavu i po završetku večeri, kad su svi gosti otišli, gurnuo na krevet, popeo se na njega i pokušao spolni odnos. Rappu se činilo da je Spacey bio pijan te ga je odgurnuo i otišao.

Danas 58-godišnji Spacey odgovorio je da je zgrožen tom pričom "koje se ne sjeća" jer se dogodila prije više od 30 godina.

"Ako se dogodilo kako je Rapp to opisao, dugujem mu najiskreniju ispriku za pijano i duboko neprimjereno ponašanje", napisao je, između ostalog, Spacey na svom Twitteru.

Dodao je da ga je Rappova priča potaknula da javno progovori o svojoj seksualnoj orijentaciji.

"Kao što znaju moji najbliži, u životu sam imao odnose s muškarcima i ženama. Volio sam i imao romantične susrete s muškarcima cijeli svoj život te sam odabrao sada živjeti kao gej. Želim u vezi s tim biti otvoren i iskren, a to počinje preispitivanjem mog vlastitog ponašanja", napisao je.

Nakon Spaceyeve reakcije uslijedio je niz osuda javnih osoba, Spaceyevih kolegica i kolega, a spomenuti tweet u ovom trenutku ima više od 7000 odgovora.

"Biti gej nema nikakve veze sa zavođenjem maloljetnika"

"Samo želim j****o pojasniti da biti gej nema nikakve veze sa zavođenjem maloljetnika", napisala je komičarka Cameron Esposito. Britanska TV-voditeljica Sue Perkins također je osudila potez Kevina Spaceya:

"Bravo Kev. Šutio si o svojoj seksualnosti sve dok to nisi mogao uklopiti s navodnim seksualnim napadom na maloljetnika. Time si istodobno umanjio užas tog čina i naštetio LGBT+ zajednici. Super."

Spaceya je "pokopao" i novinar Mark Harris: "Stalno iznova čitam ovu izjavu i sve sam ljući. Izlazak iz ormara je prekrasan dio bivanja gej osobom. Povezati to s ovim odvratnim činom je potpuno pogrešno".

Anthony Rapp, danas 46-godišnjak, nikad nikomu nije rekao što mu se dogodilo, niti je otad razgovarao s Kevinom Spaceyem. Kako se Spacey uspinjao prema svjetskoj slavi, u Rappu se, kako je kazao, gomilao bijes i frustracija.

Nakon što je otkriveno da je glasoviti holivudski producent Harvey Weinstein godinama seksualno zlostavljao brojne glumice, što je mnoge potaknulo da progovore o toj temi u industriji zabave, i Rapp je, kaže, osjetio obavezu da progovori o onome što je i sam doživio.

"I ne samo zato da to napokon izgovorim, već da bacim novo svjetlo na desetljeća ponašanja koja su bila dozvoljena zato što su mnogi, uključujući i mene, o tome šutjeli. Osjećam se istinski budnim u trenutku u kojem živimo i nadam se da ovo može nešto promijeniti", rekao je Anthony Rapp.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.