Tatiana Maslany, zvijezda serije Orphan Black je govoreći o ulozi lezbijke među ostalim rekla i kako ona nije tu da bi “muškarci buljili u nju“.

Maslany tumači niz različitih uloga u tom SF serijalu o klonovima, pa tako i znanstvenicu Cosimu koja je zaručena s Delphine, koju glumi Évelyne Brochu, piše Pink News.

“Pružamo uvid u te kompleksne likove koje ne definira samo njihova seksualnost već svaka moguća nijansa koja nekoga čini osobom kakva jest. Osobno mi je jedan od najdražih dijelova scenarija scena u kojoj Cosima kaže 'moja seksualnost nije ono najzanimljivije o meni'. One nisu tu zbog nečije zabave, nisu tu da bi muškarci u njih buljili. Ne ističu na taj način seksualnost, seksualne su i intimne međusobno.Bez obzira što se Delphine identificira kao biseksualka, ona je otvorena prema ljubavi s Cosimom, tu nema sumnje. Tu se radi o njihovoj ljubavi, ne o tome da su obje žene”, kaže Tatiana. 

 

U iznenađujućem obratu prošle godine u seriji se prvi put pojavljuje transrodni klon Tony, što je bila Maslanyna ideja. Autori serije Graeme Manson i John Fawcett su tada rekli:

“ Maslany je sama došla na tu ideju, pa je nismo morali uvjeravati ni trenutka. Odmah smo se složili oko svega. Doista smo se potrudili i mi i Tatiana kako bismo što bolje predstavili taj lik na respektabilan način i prema trans* zajednici, ali i kako bi se što bolje uklopio u koncept naše serije”.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.