Prošlo je neko vrijeme otkako je Haški sud izrekao zadnju presudu i time potvrdio prvostupanjske kazne za tzv. bosanskohercegovačku šestorku. Budući da je ta presuda usko povezana sa zaštitom braka i obitelji, građanska inicijativa/udruga/stranka U ime obitelji našla se pozvanom objasniti široj javnosti o čemu se tu zapravo radi. Onda su počeli problemi i razmjeri globalne urote izišli su na svjetlo dana, a njezine razorne posljedice osjećaju se i dan-danas.

Kad je Facebook krenuo brisati ili blokirati profile i stranice koje su veličali osuđene ratne zločince, perjanica hrvatske demokracije znana kao i građanska inicijativa/udruga/stranka UIO odlučila je lupiti nogom o pod (ili mišem o stol) te zatražiti od predsjednika Vlade, ministra pravosuđa, ministra unutarnjih poslova te vjerojatno svih ostalih čije su e-mail adrese uspjeli pronaći na stranici Vlade da promptno osiguraju prekid cenzure koji bešćutno provodi Facebook u Hrvatskoj.

Skrivena agenda

Izgleda da jedna od najvećih korporacija na svijetu ima skrivenu agendu – objave se ne brišu automatizmom zato što potiču netrpeljivost i mržnju ili veličaju ratne zločince, nego se, prema izjavama i reakcijama iz građanske inicijative/udruge/stranke UIO krije svirepa cenzura i po svoj prilici osobna agenda ekstremno lijevo-soroševsko-komunističko-jugonostalgičnih administratora te društvene mreže u sklopu koje ciljano brišu "povijesno-pravne činjenice o izrazito pozitivnoj ulozi koju su u ratu u BiH odigrali Republika Hrvatska i njezine oružane snage".

Stvar, dakako, nije u objavama građanske inicijative/udruge/stranke UIO, njihovih istaknutih članova i članica te njihovog portala (i ostalih srodnih publikacija), koje pršte od ljubavi, poštovanja, sućuti žrtvama rata, razumijevanja i tolerancije prema svim različitostima. To što je u travnju ove godine Facebook već blokirao njihove stranice samo je dokaz velike teorije zavjere u sklopu koje je Facebook osnovao poseban odjel s administratorima loših namjera koji će se ciljano baviti ekipom koja, ma što oni o tome tvrdili, nije uspjela izvući niti 38% birača na referendum o braku.

Jer su oni toliko važni da zaslužuju poseban krizni tim koji će se baviti samo njima.

Ta zavjera u kojoj se napada one koji "samo štite obiteljske vrijednosti" zaslužuje i svoj termin i na državnoj televiziji tijekom kojih nam je Željka Markić detaljno objasnila kako su ona i njezina građanska inicijativa/udruga/stranka žrtve sistema. Očito je pokvareni administratori u Facebooku nisu ozbiljno shvatili, pa je morala gostovati i na državnom radiju, ne bi li pojasnila kako to jedna od najvećih društvenih mreža na svijetu ciljano "čisti" baš određene stranice i profile.

Ne bi oni nikad...

Stvarno je šteta što ti podmukli jugoslavenski administratori Facebooka blokiraju stranice koje prenose pravu istinu; da je Haški sud mogao redovito pratiti objave stranica građanske inicijative/udruge/stranke UIO, predmeti bi se riješili u pet minuta umjesto da traju godinama i zamaraju se tamo nekakvim pravom, svjedocima i dokazima.

Gotovo bi se moglo pomisliti kako nitko od onih kojima su u posljednje vrijeme blokirani profili ili stranice nije pročitao Facebookove uvjete korištenja i izjavu o pravima i odgovornostima (na koje pristajete prilikom registracije na toj društvenoj mreži), u kojima je prilično jasno objašnjeno koje vrste objava su dozvoljene, a koje će se automatizmom i korištenjem algoritama (npr. za prepoznavanje ključnih riječi) izbrisati.

Ali svi kojima su blokirani profili ili stranice ne bi nikad svjesno uvjeravali ljude koji nisu informatički pismeni ili pretjerano vični korištenju društvenih mreža da postoje tamo neke zle strane sile koje eto, mrze hrvatske generale, i općenito sve hrvatsko. Zasigurno im isto tako nije baš najjasnije kako funkcioniraju vlasništvo i međunarodno pravo; jer zašto bi onda neki od njih pisali hrvatskom premijeru i ministrima i žalili se na pravila korištenja koja su prihvatili registracijom na toj društvenoj mreži u vlasništvu američke kompanije?

Sigurno ne samo radi vlastite promocije i igranja uloge žrtve globalne zavjere, zar ne?

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.