Na prošlotjednoj dodjeli Zlatnih globusa, tom se prestižnom nagradom okitila i serija Transparent, a njezina autorica Jill Soloway svoj je govor zahvale posvetila i tragično preminuloj transrodnoj tinejdžerici Leelah Alcorn.

"Ovu nagradu posvećujem uspomeni na Leelah Alcorn i prevelikom broju transrodnih osoba koje su umrle mlade. A posvećujem je i tebi, svojoj transrodnoj roditeljici, koja me upravo gledaš. Želim ti zahvaliti na coming outu jer te to oslobodilo, jer si mi rekla istinu i naučila me kako da govorim vlastitu istinu i napravim ovu seriju. A možda ćemo zajedno moći poučiti svijet što znači biti autentičan, iskren i kako voljeti", rekla je Soloway.

Naime, upravo je otac Jill Soloway poslužio kao nadahnuće za seriju koja prati oca obitelji (Jeffrey Tambor). On u zrelijoj dobi počinje živjeti kao žena te nastoji to što mirnije priznati svojoj obitelji i troje djece, no saznaje da i ostali članovi obitelji propitkuju svoje spolne identitete.

Tužna priča o Leelah Alcorn, podsjetimo, privukla je pažnju svjetskih medija zbog tragične sudbine te sedamnaestogodišnjakinje iz Kings Millsa (Ohio) koja je vlastitom odlukom okončala život zakoračivši na autocestu ispred jureće traktorske poluprikolice. Razlog je bilo višegodišnje emotivno zlostavljanje od strane pobožnih roditelja kršćana.

"Moja smrt treba nešto značiti. Moju smrt treba dodati na listu svih transrodnih osoba koje će počiniti samoubojstvo ove godine. Želim da netko pogleda tu brojku i kaže 'ovo je s*ebano' i to popravi. Popravite društvo. Molim vas", bio je zadnji apel iz oproštajnog pisma Leelah Alcorn prije prerane smrti.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.