Jedna od najvećih američkih aviokompanija, Delta Airlines, našla se na udaru kritika nakon što je otkriveno kako putnici tijekom leta mogu gledati samo cenzuriranu verziju filma Carol, bez ijednog poljupca ili intimnijih scena između glavnih glumica Cate Blanchett i Rooney Mare.

Iako je Carol proglašen i najboljim LGBT filmom svih vremena ovom cenzurom su iz njega uklonjeni svi momenti intimnosti između dvije žene. Priča je dospjela u medije nakon što je komičarka i glumica Cameron Esposito o tome progovorila na Twitteru nakon leta jednim od aviona Delta Airlinesa. Esposito je primijetila kako su iz filma Carol, koji su putnici imali prilike gledati tijekom putovanja, izbačene sve intimne scene između glumačkih zvijezda Cate Blanchett i Rooney Mare koje utjelovljuju ljubavni par iz New Yorka pedesetih godina.

Nakon upita medija iz aviokompanije su se oglasili priopćenjem.

"Studio je ponudio dvije verzije filma, od kojih je jedna editirana i iz koje su izbačene dvije eksplicitne scene koje nisu u skladu s direktivom naše kompanije, a u toj verziji filma izbačene su i scene ljubljenja. Nažalost, Delta nema prava na editiranje filma kako bi jedan dio sadržaja, poput scena ljubljenja, zadržao. To je ono što je ponuđeno svim aviokompanijama", pojašnjavaju iz Delta Airlinesa.

Fanovi filma pokrenuli su kampanju na Twitteru koristeći haštag #FreeCarol kako bi uvjerili aviokompaniju na prikazivanje necenzurirane verzije, piše Advocate. Esposito je poručila aviokompaniji kako "lezbijke nisu prljave", na što su joj iz Delta Airlinesa odgovorili kako će njezine primjedbe "proslijediti za to nadležnom timu u Delti". 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.