Legendarna britanska komičarka Dawn French za šezdeseti je rođendan, 11. listopada koji se inače obilježava kao Međunarodni dan izlaska iz ormara, od supruga na dar dobila jarbol za zastavu. Od zastava koje inače dobiva, kako je napisala na Twitteru, prvu je istaknula onu duginih boja.

"I tako, suprug mi je za veliki rođendan poklonio jarbol za zastavu. Dobivam mnogo zastava, a ovo je prva koju sam podignula", napisala je French uz hashtag #allarewelcome ("Svi su dobrodošli").

Za Dawn French ovakva gesta nije neobična jer i inače je zagovarateljica LGBT prava.

Domaćoj je publici najpoznatija kao "Vikarica iz Dibleya", ali i po višedesetljetnoj suradnji s još jednom ikonom britanske komedije, Jennifer Saunders.

Autorice su niza skečeva i filmskih parodija u seriji "French and Saunders" koja se emitirala od 1987. do 2007., a upravo iz skeča "Modern Mother & Daughter" nastala je ideja za kasnije iznimno uspješnu seriju "Absolutely Fabulous".

French i Saunders ponovno će raditi zajedno u posebnoj obljetničkoj epizodi koju će BBC One emitirati ovog Božića, a ovog će puta parodirati hit-seriju "The Handmaid’s Tale" i reality programe.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.