Australska glazbenica razveselila je obožavatelje obradom jedne od najpoznatijih pjesama legendarne australske grupe INXS za promidžbeni video u kojem se pojavljuju LGBT bračni parovi.

Courtney Barnett privukla je pažnju publike i kritike 2012. kad je objavila svoj prvi EP "I've Got a Friend Called Emily Harris". Godinu nakon toga objavila je i EP "How to Carve a Carrot Into a Rose" koji je u Americi objavljen zajedno s njezinim prvim EP-om pod imenom "The Double EP" i dočekan pohvalama kritičara.

Sam naslov njezina debitantskog albuma "Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit" otkriva Barnettin senzibilitet – introspektivne teme predstavljene u neangažiranom, deadpan stilu sa začudnim, distanciranim, ali komičnim prizvukom. Album ima svjež, moderan indie rock zvuk iako njezin neopterećen pristup pokatkad zna postati monoton. Na krilima uspjeha prvijenca koji je mahom pobrao odlične kritike Barnett je prošle godine snimila "Lotta Sea Lice", zajednički album s Kurtom Vileom, bivšim gitaristom benda The War on Drugs i bratom po indiferentnom sentimentu.

"Lotta Sea Lice" proizvod je zajedničkih jamova, zbog čega se doima nedovršenim, albumom koji je snimljen više da bi dokumentirao njihovo prijateljstvo i kreativnu suradnju negoli bio kakvo ozbiljnije izdanje. Nije osobito oduševio ni njihove obožavatelje.

Novi album Courtney Barnett "Tell Me How You Really Feel?" izlazi 18. svibnja 2018. Dok ga željno iščekujemo, Barnett se pozabavila obradom klasika neprežaljenih INXS "Never Tear Us Apart", benda čiji je klasik "Kick" iz 1987. svojedobno u cijelosti izvodila uživo. Pjesmu je snimila za potrebu Appleove reklame za iPhone X koja podržava bračnu jednakost. Reklama prikazuje prve plesove nekoliko istospolnih parova praćene Barnettinom emotivnom, akustičnom obradom.

Ovo nije prvi Barnettin iskorak u aktivizam – prošle je godine potpisala otvoreno pismo u kojem kritizira seksizam u australskoj glazbenoj industriji. Akcija, slična pokretu #TimesUp u Americi, nastoji prekinuti šutnju i iskorijeniti zlostavljanje, nasilje, objektifikaciju i seksističko ponašanje.

Inače, Barnett je otvoreno lezbijka i u sretnom braku s australskom kantautoricom Jen Cloher koja je, zanimljivo, starija od nje 14 godina.

barnett-cloher

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.