Festival Perforacije u svojem osmom izdanju, koje nakon Rijeke stiže u Zagreb 16. lipnja, donosi brojne izvedbe suvremenog kazališta i plesa, performansa te radionice i izložbe. Festival koji je nastao kao umjetnički i produkcijski odgovor na manjkavosti kulturne politike u Hrvatskoj postao je jedno od referentnih točaka za predstavljanje angažirane, eksperimentalne i istraživačke suvremene izvedbene umjetnosti.

Ovogodišnji program broji više od 40 izvedbi, među kojima i premijere Martine Nevistić, D.B. Indoša i Tanje Vrvilo, Ine Sladić, Vesne Mačković i Brune Isakovića. Dio programa posvećen je i nadolazećim umjetnicima te onima koji propituju granice umjetničkih formi i normi u okviru Noći performansa koje se ove godine prvi put održavaju u sva četiri festivalska grada - u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Festival i ove godine u svom programu kao jednu od tema predstavlja i projekte koji spajaju ekološki aktivizam, znanost i umjetnost, a novost je i program "postprodukcijskih" podrška u okviru kojih je festivalski žiri odabrao nekoliko starijih predstava domaćih umjetnika, a koje nisu imale priliku već neko vrijeme biti izvođene. Riječ je o predstavama BADco-a., Irme Omerzo i Bacača sjenki koje su obilježile protekle sezone.

Chill vrt u atriju Teatra & TD kao mjesto komunikacije publike i umjetnika

Također, poseban dio programa posvećen je uličnoj umjetnosti, kao reakcija na rušenje zida s muralima u Branimirovoj, doznajemo iz udruge Domino koja organizira 8. festival Perforacije u Zagrebu od 16. do 20. lipnja.

"Perforacije se temelje na komunikaciji, od svojeg nastanka funkcioniraju na osnovu suradnji s partnerskim organizacijama, ali poseban prostor otvaramo za komunikaciju publike i umjetnika. Ove godine tim će dijalozima poslužiti i festivalski Chill vrt u atriju Teatra &TD koji će svaki dan nuditi kutak za predah, radionice i društvene igre, probrani sajam knjiga u suradnji s izdavačima poput Frakture, Sandorfa, Bookse, Kontejnera i drugih te javne diskusije o kulturnim politikama.
I na kraju, kako bi festival Perforacije uistinu bio dostupan svima, napominjemo da je ove godine ulaz na festival slobodan svim posjetiteljima", poručuju iz udruge Domino.

Svoje besplatne ulaznice rezervirajte na stranicama festivala Perforacije gdje možete pronaći i sve dodatne informacije o izvedbama i autorima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.