"Ne daj se, Ines!" humanitarni je glazbeno-scenski program čiji je cilj prikupljanje sredstava za prijeko potrebno liječenje fotografkinje Ines Kotarac, koja se već dvije godine bori s još uvijek nedijagnosticiranom autoimunom bolešću. Program se održava u srijedu, 4. travnja, u klubu Močvara s početkom u 20 sati. U Močvari će za Ines nastupiti drag kolektiv House of Flamingo, bendovi Žen, Seven Mouldy Figs i Svemir te DJ Sergio.

Ines je prije dvije godine osjetila prve znakove da nešto nije u redu s njezinim tijelom. Počela je naglo gubiti kilograme, sve se teže kretala, a krenuli su i bolovi. Uslijedili su mjeseci boravka najprije u splitskoj, a zatim i u zagrebačkoj bolnici tijekom kojih su liječnici nizom bolnih i neugodnih pretraga nastojali doći do uzroka i odgovora. Nažalost, to se nije dogodilo te je Ines iz bolnice otpuštena tek s listom simptoma za koje su rekli da bi mogli biti znakovi neke nepoznate autoimune bolesti.

Liječenje je podrazumijevalo kortikosteroide, lijek koji to zapravo nije jer samo stišava simptome i usput napravi više štete nego koristi. Unatoč bolesti Inesina strast za fotografijom nije jenjavala te je kroz projekt "In and about pain" kroz fotografiju i tekst prenosila iskustva pacijentica, medicinskih sestara i doktorica o boli.

mypain_IK

Ines u idućih sljedećih nekoliko mjeseci kreće na terapije kod splitske doktorice Katarine Dujmović, voditeljice Centra za prirodno liječenje "Wings"; koja u svojoj praksi radi s biorezonancom, magnetima, kisikom i prirodnim pripravcima. K tome, osim samih tretmana troškovima liječenja pribraja se niz nužnih suplemenata za koloniziranje crijevne flore, soli, cvjetne kapi, vitamini… Radi se o poprilično skupoj terapiji koju Ines, trenutno nesposobna za rad i financiranje vlastitog oporavka, ne može sama podmiriti.

Vrijeme predviđeno za liječenje i oporavak je minimalno šest mjeseci.

Svojim novinarskim i umjetničkim djelovanjem Ines je utjecala i obogaćivala živote kroz riječi i slike, profesionalno i osobno. Nakon svog fakultetskog obrazovanja pisala je za kulturu u Vjesniku i Vijencu, na internetskim portalima Queer.hr i Voxfeminae.net, te surađivala na nekoliko leksikografskih i terminografskih projekata.

myqueens

Kao fotografkinja javnosti se prvi put predstavila serijom aktova "T kao tijelo" s kojom je napravila malu regionalnu turneju. Njezin projekt "Kapi protiv zaborava (ili u potrazi za izgubljenom domovinom)" zatim je prikazan u 12 gradova od Berlina do Istanbula. Izložbom "Myself" okupila je vlastite portrete i autoaktove; a posljednja izložba "My Queens" (rujan 2017.) rezultat je njezinog višegodišnjeg dokumentiranja domaćeg drag queer kolektiva House of Flamingo.

"Ne daj se, Ines!" humanitarni je program koji zajedničkim snagama organiziraju prijateljice i prijatelji, poznanici i podržavatelji fotografkinje Ines Kotarac. Donacija za program iznosi 40 kuna, a sav prikupljeni iznos odlazi u svrhe Inesinog liječenja i što bržeg oporavka. Ulaznice će se moći preuzeti na dan programa na ulazu u Klub Močvara.

Sve koji ne mogu doći na koncert, ali su voljni doprinijeti donacijom, mogu to učiniti na IBAN Ines Kotarac HR1223600003218557930 pri Zagrebačkoj banci (s naznakom "Ne daj se, Ines" - donacija).

Za više informacija o programu posjetite FB event, a s radom Ines Kotarac upoznajte se ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.