House of Flamingo za Valentinovo, 14. veljače, organizira premijernu izvedbu drag show programa "S.R.C.E. 2" u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) s početkom u 20 sati. Show "S.R.C.E." time postaje tradicionalna zagrebačka queer anti-valentinovska noć koja će staviti osmijeh na lica i zagrijati dušu najhladnijih mizantropa, neovisno o njihovom ljubavnom i bračnom statusu!

Show program, za razliku od uobičajenih solo izvedbi, za ovu priliku sastavljen je od dueta HoF rezidentica. Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity; uz domaćine Flufenstanzu i Sorela, preves(la)t će publiku preko valova pop kulture u audio-vizualnom spektaklu dirljivom poput ljubavnog filmskog klasika. Izvedbe će varirati od srcedrapajućih balkanskih lakonotnih uspješnica do kompleksnih i emotivnih balada; a dio showa uključivat će i live pjevanje. Uz rezidentice kolektiva, publiku će u srijedu rasplesati i DJ tandem Vektor + Neonski.

"S.R.C.E. 2" održava se u sklopu redovnog godišnjeg programa "Tranđeli kulture" kolektiva House of Flamingo te je odgovor na manjak ponude queer kulturnih i izvedbenih sadržaja u Zagrebu i Hrvatskoj. Program nudi siguran prostor opuštanja i zabave queer parovima i pojedincima, koji na mnogim lokacijama za izlaske još uvijek zbog straha od predrasuda, ne mogu slobodno provoditi vrijeme sa svojim partnerima i partnericama. Dodatno, program nudi i nesvakidašnje scensko iskustvo umjetničke prakse draga koji je sastavnica kulturne i klupske ponude brojnih zapadnih metropola, a s kojom se hrvatska publika tek upoznaje.

Ulaznice za program mogu se preuzeti u Octopus piercing i tattoo studiju (Gundulićeva 31) čija donacija u pretprodaji (zaključno s 13. veljače) iznosi 30 kuna. Ulaznice će biti dostupne i na dan događaja na ulazu u klub s participacijom od 50 kuna.

Ususret Valentinovu razgovarale smo rezidenticama HoF kolektiva koje su odbile Gloriju i ekskluzivno za čitateljstvo Crol.hr-a podijelile svoje najintimnije tajne o dejtanju, ljubavi i prvim izlascima!

Koji bi vas valentinovski poklon najviše oduševio? Čime se može kupiti ljubav jednog HoF tranđela?
Entity: Pa ustvari najbolji poklon ja dobivam svake godine, a to je da me svi kolektivno ostave na miru za Valentinovo da fino uživam u svom društvu. Prošle godine sam tu u jednadžbu negdje uvrstila i publiku. Rezultat te jednadžbe još nisam imala vremena riješiti, ali tu se negdje šunja.
Roxanne: Ogledalo. Mene se vrlo lako kupi zapravo; nahrani me i daj mi nešto slatko.
Colinda: Vrlo me je lako osvojiti. Dovoljan bi bio i običan Lexus, ako dolazi u kombinaciji s privatnim helikopterom.
Spazam: Šamar od mame. Meni slobodno na buduće nastupe nosite teglu Nutelle i Tuc Tuc krekere.

Entity
Entity

Kad ste zadnji put bile zaljubljene i u što?
Roxanne: U štikle. Za njih bar znam da me neće prevariti.
Entity: Ako ću biti iskrena, radi se o ilegalnim supstancama s kojima dijelim inicijale pa ćemo neki manje iskren odgovor. Zadnji put sam bila zaljubljena kad sam pogledala ovaj noviji Marajin novogodišnji nastup. U onom ključnom trenutku pjesme "Hero" je pogodila notu u mom srcu, vatromet oko nje se upalio, a ja sam grcala u suzama. Htjela sam se popraviti gledanjem Britneyinog nastupa na istom showu, međutim tijekom gledanja toga sam se prisjetila gdje je bila prije točno deset godina i suze su krenule teći još više. Neugasiva ljubav. Popravljajte se nečim uz što niste emocionalno vezane.
Colinda: Baby, svaki dan sam zaljubljena, vidiš li me?

Uvjerila sam se da ono što ja mislim da je savršen partner, nije uopće savršen partner. Baš kao i Madonna, Kylie, Maraja, Janet, Cher i ostale članice nas mršavih legendi. A i Bijonse mi sve smrdi da se rastala ali čeka novi album da nam to kaže

Kako izgleda vaš idealni dejt za Valentinovo?
Roxanne: Idealni dejt za Valentinovo je dejt s publikom na SRCE 2.
Colinda: Čula sam da je čak Mladen Grdović prebacio svoj koncert za Valentinovo na 10.2. Mislim da znamo zašto.
Spazam: Osim S.R.C.E. 2, idealni dejt za Valentinovo je uz srećicu gledati S.R.C.E. 1 nastupe.

Opiši svoj idealni outfit za prvi dejt.
Entity: Htjela sam ovo odgovoriti s "bitno je da ti se vidi barem dio neke od erogenih zona", ali onda sam se sjetila da na ovom svijetu postoje i ljudi drukčijih konstitucija od moje. Ovisi tko se u što zaljubljuje. Ako idete na dejt s nekim kome je bitno jedino da vozite dobar auto, možete ličiti na klošara, jedini bitan dio outfita su ti ključevi od auta koje ćete ležerno otresti na stol.
Colinda: Crne lateks rukavice preko lakta… *namig namig*
Spazam: K’o od mame rođena je koncept kostima.

Prvi dejtovi su out, skačemo odmah na druge dejtove

Kako zamišljaš svog idealnog partnera/partnericu?
Entity: Uvjerila sam se da ono što ja mislim da je savršen partner, nije uopće savršen partner. Baš kao i Madonna, Kylie, Maraja, Janet, Cher i ostale članice nas mršavih legendi. A i Bijonse mi sve smrdi da se rastala ali čeka novi album da nam to kaže.
Colinda: Ima bujnu sijedu kosu, bradu i brkove, a kad se okrene vidiš sličicu bana Josipa Jelačića i malu katedralu. *evo, žmigam kao semafor već*
Spazam: Da je stalno dostupan, kada se posvađamo da možemo zaboraviti da se to dogodilo, da živi sa mnom, da je prisustvovao u stvaranju mene, da je oženjen s mojom majkom, da mi je tata.

Colinda Evangelista
Colinda Evangelista

Što apsolutno ne treba raditi na prvom dejtu?
Roxanne: Na prvom dejtu nipošto ne smiješ otkriti da već znaš čime mu se bave roditelji, na što je alergičan i da već imaš neki dick pic jer si provela istraživanje prije samog dejta.
Entity: Lagati. I biti dosadan, ali nekima je to karakterna crta; a ako je išta napornije od dosadne osobe onda je to dosadna osoba koja pokušava biti zabavna. Fokusirajte se na ovo laganje.
Colinda: Ništa. Prvi dejtovi su out, skačemo odmah na druge dejtove.

Čula sam da je čak Mladen Grdović prebacio svoj koncert za Valentinovo na 10.2. Mislim da znamo zašto

Dajte singl čitateljima ljubavni savjet.
Roxanne: Ostanite singl.
Entity: Ovo što je Roksana rekla. If it ain’t broke, don’t fix it.
Colinda: Kad je u pitanju single, prvo mi na pamet pada hit single "Million Reasons", available on iTunes.
Spazam: Ostanite singl! Meni je super. Da čuli ste dobro, ja sam singl.

Što je bolje, make up ili break up seks?
Entity: Make up je super. Bez ovog "seks", to si možeš ostaviti. Vidi mene, drugu glavu imam s ovim make upom. Ne tu, ovu gore!
Colinda: Na pitanje bih odgovorila protupitanjem, što je bilo prije: ku*ac ili jaje?
Spazam: Bilo šta sa dedom. Tako dobijete jebeno nasljeđe. Hit.

Roxanne
Roxanne

Koji slijed cuge treba popiti nakon nekog prekida?
Entity: Koje god hoćeš. Samo se pobrini da uz cugu ubaciš tu negdje i neke tablete za smirenje i neke za opuštanje mišića. Imam super recept, ako nekome treba nek mi se javi, neću ovako javno, mogu ošamutiti konja s tom miligramažom, netko će misliti da sam teška narkomanka.
Roxanne: Nisam od cuge, ali mogu predložiti dobar slijed lajni.
Colinda: Puno vode.

Za bivšeg te zaboli lijevo ili desno uho?
Entity: Ajme, mislila sam da ćeš pitanje završiti sa "jaje". A za bivšeg; ne boli me ništa, nemam bivše. Ostaviš me - nikad upoznala osobu u životu. S mojim pamćenjem, vrlo dobro provodim ovu politiku.
Colinda: Zaboli me nešto drugo, ako imam sreće. *namig*
Spazam: Zaboli me šu*pak.

Na prvom dejtu nipošto ne smiješ otkriti da već znaš čime mu se bave roditelji, na što je alergičan i da već imaš neki dick pic jer si provela istraživanje prije samog dejta

Na posljednjem sam dejtu shvatila da... (dovrši rečenicu)
Entity: ... da mi je posljednji i da imam pametnijih i produktivnijih stvari za raditi u životu. Znaš koliko ti je dosadno kad svako malo ideš na WC da se pogledaš u ogledalo da potrošiš malo tog bačenog vremena.
Roxanne: ... da su Torte i to prije bili bolji.
Colinda: Awww, jel to kao "posljednji dejt" jer nakon njega znaš da budeš tu osobu oženila? Takav još nisam imala.
Spazam: Na posljednjem dejtu sam shvatila da sam mogla biti doma i dovršavati kostime i scenografiju za S.R.C.E. 2

Spazam
Spazam

Grindr, Tindr ili Romeo?
Spazam: Drveni grinder za srećicu.
Colinda: Nerado reklamiram, ali... pauza.hr. Osim onaj jedan put kad su me izbacili sa stranice jer sam za username odabrala "josipalisac", što mislim da je totalno nefer i bezobrazno. Kao da Josipa ne može u jedanaest navečer naručiti pizzu (da, onu s motsarellllllommmmm koja se vuče po Jelačić placu).
Entity: Nijedno. Imam samopoštovanja. Ustvari napiši da sam rekla onu neku za lezbe.

SRCE

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.