Ususret ovogodišnjoj, četrnaestoj po redu zagrebačkoj Povorci ponosa, koja će se održati 13. lipnja, Zagreb Pride vas poziva na obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) koji se ove godine u 50 zemalja svijeta obilježava u znak podrške mladim LGBT osobama.

Ovogodišnji IDAHOT u Hrvatskoj obilježit će se programom Glasovi ponosa/Pride Voices koji ima tri cilja: okupiti, čuti probleme LGBT mladih i podržati LGBT mlade. O položaju, potrebama i problemima mladih LGBT osoba javno se rijetko govori: Koliko su hrvatske škole sigurne za mlade LGBT osobe? Kakve mogućnosti mladim LGBT osobama nudi život u Hrvatskoj nakon završetka školovanja? Kako pronaći posao kao mlada LGBT osoba u Hrvatskoj? Kakav je život LGBT mladih izvan Zagreba? Kako je živjeti kao mlada osoba u životnom partnerstvu u Hrvatskoj?

"Svaki taj glas ponosa jedinstven je, inspirativan, hrabar i osnažujuć"

U prostorima Internet kafića Cooltura/Sublink u utorak 19. svibnja osam mladih LGBT osoba, svaka u 5 minuta i 40 sekundi, ispričat će nam po jednu vlastitu priču koja je vezana uz život LGBT mladih u Hrvatskoj.

"Svaki taj glas ponosa jedinstven je, inspirativan, hrabar i osnažujuć – kako za same osobe koje govore, tako i za sve one koji/e su ih došli/e podržati", poručuju iz Zagreb Pridea.

Mlade LGBT osobe, osim svojim dolaskom na Glasove ponosa/Pride Voices, možete podržati i donacijom. Donirati možete na dva načina: uplatom na žiro račun Zagreb Pridea i/ili donacijom na samom događaju gdje ćete uz određene iznose donacije dobiti prigodne poklone od Zagreb Pridea i Lezbijske organizacije Rijeka, LORI (majice, bedževe, torbe, brošure, knjige i razne druge stvari u kojima možete doći na nadolazeću zagrebačku Povorku ponosa).

Poznata ruta ovogodišnje Povorke ponosa

Dvadeset mladih LGBT osoba iz Zagreba i okolice organizira 14. Povorku ponosa i Pride Week koji će ove godine bitno drugačiji nego do sada, a to uključuje novu i sasvim drugačiju rutu. Okupljanje je na Marulićevom trgu, nakon čega Povorka u 15 sati kreće rutom : Savska, Frankopanska, Ilica, Trg bana Jelačića, Jurišićeva, Draškovićeva s ciljem na Ribnjaku. Pride Week će se održati na više lokacija u gradu, a tu su i uzbudljive vijesti vezane uz Pride Partycipaciju, veliko glazbeno-scensko okupljanje u večer nakon Povorke ponosa.

"Želimo da sve što su LGBT mladi osmislili/e bude u duhu vrijednosti Zagreb Pridea: sigurno, otvoreno i besplatno za sve sudionike/ice. Zato dođite, podržite nas i poslušajte što smo sve ove godine pripremile/i", pozivaju iz Zagreb Pridea.

Polovicom sakupljenih sredstava Zagreb Pride podržat će program suzbijanja homo/bi/trans-fobije u školama partnerske Lezbijske organizacije Rijeka, LORI, čija iskustva s organiziranjem jedinih radionica protiv homofobije i transfobije u hrvatskim školama možete također imati prilike čuti na Glasovima ponosa.

Dobra glazba, piće dobrodošlice, dobra atmosfera, doza umjetnosti i mogućnost podrške LGBT mladima odlični su razlozi za dolazak na obilježavanje IDAHOT-a uz Glasove ponosa/Pride Voices 19. svibnja u internet kafiću Cooltura/Sublink, Teslina 12 s početkom u 18 sati.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.