Zračna luka Canberra osvijetljena je duginim bojama u znak podrške bračnoj jednakosti i kao pozdrav parlamentarnim zastupnicima koji su došli u glavni grad Australije uoči predstavljanja međustranačkog zakona o istospolnom braku, o čemu će, kako se očekuje, raspravljati u iduća dva tjedna.

U zračnoj je luci postavljen i novi slogan nacionalne kampanje za bračnu jednakost, #WeCanDoThis, uz nadu kako će velika podrška javnosti dovesti do promjena, izvještava Canberra Times.

Obitelj Snow, vlasnici i upravitelji zračne luke Canberra, pridružili su se brojnim poslovnim ljudima i više od 500 organizacija koje urgiraju na Parlament da konačno podrži bračnu jednakost jednom za sva vremena. Istovremeno su tijekom proteklog vikenda deseci tisuća ljudi u australskim gradovima demonstrirali u znak podrške istospolnom braku.

Direktor zračne luke Canberra, Stephen Byron, rekao je kako je njihova kampanja usmjerena prema zaustavljanju "smiješne" diskriminacije istospolnih parova, među kojima je i njegov brat, Tom Snow, koji se prošle godine vjenčao s partnerom Brookeom Horneom na Novom Zelandu.

"Smatram da je doista smiješno da moj brak, moja žena i djeca imaju podršku i zaštitu naše vIade, dok su istovremeno moj brat Tom i njegova obitelj prisiljeni otputovati u inozemstvo kako bi se vjenčali".

Nada se kako će zastupnici reagirati i shvatiti kako ovo pitanje mijenja politiku.

Tom Snow je poručio kako je duboko dirnut trajnom i rastućom podrškom korporativne Australije i obitelji poput njihove.

"Bračna jednakost će značiti da će se prema našoj obitelji postupati baš kao i prema svakoj drugoj i neće nas više gledati kao neku drugorazrednu vezu". 

 

U sklopu kampanje svoje su poruke podrške snimili poznati sportaši, glumci i TV voditelji, te pozivaju parlamentarce da prestanu odugovlačiti s rješavanjem pitanja bračne jednakosti.

Rodney Croome iz organizacije Australian Marriage Equality rekao je kako neuobičajena odluka poslovne zajednice o uključenju u političku debatu po ovom pitanju pokazuje nadmoćnu podršku za promjene u društvu.

"U interesu je vlade da pogura ovaj zakon naprijed umjesto da ga stopira, jer podrška bračnoj jednakosti je u stalnom porastu i sasvim je jasno kako problem neće nestati", rekao je.

Iako je australski premijer Tony Abbott među onima koji se protive bračnoj jednakosti, njegova je sestra Christine Forster, rekla kako predviđa da će istospolni brak biti ozakonjen u Australiji do kraja godine, te kako je i njezin brat svjestan da je to neizbježno.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.