Nakon što je u listopadu otkazana zbog "aktualne političko-stranačke dinamike" u Crnoj Gori, treća po redu Povorka ponosa Montenegro Pride ipak će se održati prije kraja godine i to 13. prosinca u Podgorici, priopćili su iz organizacije Queer Montenegro.

Organizacijski odbor Montenegro Pridea donio je odluku i o promjeni rute kretanja ovogodišnje Povorke ponosa, koja će biti odabrana uz konzultacije s predstavnicima policije, a organizatorima je bitno da ostane u središtu Podgorice, pišu Vijesti online.

"Vjerujemo kako su ostvareni uvjeti za mirno održavanje trećeg Montenegro Pridea, te da ćemo u nedjelju 13. prosinca zajedno s građankama i građanima Crne Gore, našim prijateljima, članovima obitelji i svima koji podržavaju naša temeljna ljudska prava biti u prilici mirno prošetati ulicama Podgorice za svaki crnogorski grad u kojem to još uvijek ne možemo učiniti i za svaku LGBTIQ osobu iz Crne Gore koja je prisiljena živjeti svoj život skriveno i u strahu", navodi se u priopćenju Queer Montenegra.

U Crnoj Gori su do sada održane tri Povorke ponosa. Prva koja je održana u srpnju 2013. u Budvi protekla je uz nasilje i nerede, a prvi Montenegro Pride, koji je održan u Podgorici na jesen iste godine protekao je bez fizičkih incidenata ali uz materijalnu štetu. Prošlogodišnji skup u Podgorici protekao je bez incidenata, no uz velike mjere sigurnosti. Povorka ponosa u Nikšiću je ove godine otkazana čak tri puta, zbog policijske procjene sigurnosne situacije.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.