Nakon što je policija prošle godine zbog sigurnosnih razloga čak tri puta zabranila održavanje Povorke ponosa u Nikšiću, čini se kako više nema prepreka da se LGBT osobe ponosno prošetaju kroz taj crnogorski grad.

Ukoliko pripadnici LGBT zajednice iskažu želju za održavanjem Povorke ponosa u Nikšiću, lokalna uprava u tome ne vidi nikakav problem, poručio je predsjednik općine Veselin Grbović, pišu Večernje novosti.

On je krajem prošlog tjedna s crnogorskim ministrom za ljudska i manjinska prava Suadom Numanovićem, potpisao "Sporazum o razumijevanju mjera u borbi protiv diskriminacije temeljem seksualne orijentacije ili rodnog identiteta i promociji tolerancije prema LGBT osobama". Grbović je rekao kako je lokalna vlast u kontaktu s pripadnicima LGBT zajednice i najavio zajednički okrugli stol idućeg mjeseca.

Numanović je zaključio da su potpisivanjem memoranduma stvorene pretpostavke da se zajedničkim radom, kroz edukaciju, omogući svim građanima, bez obzira na seksualnu različitost, ne samo zaštita, već i potpuna integracija u crnogorsko društvo. Povorka ponosa u Nikšiću prošle je godine otkazana čak tri puta, zbog policijske procjene sigurnosne situacije.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.