Nakon što je umirovljena aktivistkinja Sanja Sarnavka u četvrtak na svom profilu na Facebooku objavila prijetnju navodnog zaštitara-volontera Hoda za život koju je primila u poruci, glavna koordinatorica te inicijative, Hajdi Begović, poručila joj je da je pokrenula "kampanju blaćenja".

"Ostavi ti naš Hod za život na miru i brini se tamo za onaj nakaradni pederbal koji ovaj napaćeni narod mora financirati iz svoga džepa, a ne želi, vampirušo stara sotonska. Samo pokušajte napraviti s antifama neku pizdariju opet, pišati ćete krv tjedan dana. Sada imamo 300 zaštitara volontera, a ja sam jedan od njih i ne marim za kosti koje ću lomiti antifama ako pokušaju napasti. Krepaj u mukama sotono! Grizle te buhe cijelu noć!", glasila je poruka koju je od primila Sarnavka u četvrtak od jednog mladića.

Povod prijetnjama očito je bio Sarnavkin intervju koji je nekoliko dana prije dala DOP Magazinu, u kojem je komentirala čelnicu udruge U ime obitelji, Željku Markić, što je mladiću iz čijeg je fejsbučkog (vrlo vjerojatno lažnog) profila odmah jasno kako njeguje tradicionalne hrvatske vrijednosti i štuje grb s prvim bijelim poljem, zasmetalo u tolikoj mjeri da je morao obraniti svoju heroinu.

sarnavka_status

Sanja Sarnavka slučaj je prijavila policiji čijom je reakcijom, kako kaže, zadovoljna.

Svako vrijeđanje je neprihvatljivo, a pogotovo ako se komentira Željka Markić

Na sve su se oglasili i iz Hoda za život, točnije, reagirala je njihova glavna koordinatorica Hajdi Begović koja smatra da je Sarnavka pokrenula "kampanju blaćenja":

"U ovogodišnjem Hodu za život sudjeluje preko 500 volontera – to su većinom mladi, obrazovani, pristojni i prekrasni ljudi. Dok se ne dokaže da je uvredljivu Fb poruku poslao netko s popisa Hodovih volontera – ovo ćemo smatrati pokušajem gospođe Sarnavke i njezine udruge Babe da dva dana prije Hoda za život pokrenu kampanju blaćenja. Svako vrijeđanje držimo neprihvatljivim – zato pozivamo i gđu Sarnavku da se kao javna osoba ubuduće suzdrži od vrijeđanja neistomišljenika. Uvrede koje je iznijela na račun organizatora Hoda za život i građana koji će sutra hodati za život, obitelj i Hrvatsku u Splitu i Zagrebu – sramote nju osobno, udrugu Babe te sprječavaju demokratsku i javnu raspravu utemeljenu na činjenicama o prevažnom pitanju zaštite temeljnog ljudskog prava – prava na život“, rekla je.

Premda Begović "svako vrijeđanje drži neprihvatljivim", nemoguće je ne primijetiti kako je njezino priopćenje ipak najvećim dijelom usmjereno na samu Sarnavku koja je, izražavajući svoj stav u intervjuu, očito dobila što je tražila, pa bi valjda i lomljenje kosti u tom kontekstu bilo posve opravdano.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.