Neki od najutjecajnijih medija u Australiji, PEDESTRIAN.TV, Broadsheet, VICE, Junkee i FBi Radio "ugasit" će aktivnosti na svojim društvenim mrežama na jedan dan kako bi svoju, najvećim dijelom mlađu publiku, potaknuli da se uključi u glasanje o bračnoj jednakosti. Njihov primjer slijedi MTV koji u tom razdoblju prestaje s emitiranjem.

Trenutačno se u Australiji vodi bitka za ozakonjenje bračne jednakosti, a ovisno o odluci Visokog suda sljedećeg mjeseca, organizirana je neobvezujuća poštanska anketa o tom pitanju. Tako će se građanke i građane Australije pitati za mišljenje treba li se u toj zemlji ozakoniti bračna jednakost. Ako većina odgovori potvrdno, parlament potom može o tome glasati.

Još jedan dan za prijavu, nedostaju mladi

Anketni obrasci bit će poslani svima s pravom glasa, no rok za upis i ažuriranje podataka na stranici australskog izbornog povjerenstva jest četvrtak, 24. kolovoza. U dva tjedna otkako je ta poštanska anketa najavljena, registriralo se 36.000 ljudi, a više od njih 434.000 ažuriralo je svoje podatke, javlja Gay Star News.

Ipak, nedostaje pola milijuna ljudi u dobi između 18 i 39 godina. Zato je MTV Australia odlučio prekinuti emitiranje na dan 24. kolovoza između 6:00 i 18:00. Konkretno, neće se moći gledati MTV, MTV Music, MTV Classic i MTV Dance, a umjesto uobičajenog programa ti će kanali emitirati poruku kojom će publiku potaknuti na prijave, zajedno s odgovarajućim poveznicama, a isto se već sad može vidjeti na internetskoj stranici MTV.com.au.

Vice MTV

"Kao vodeći brend za zabavu mladih koji podržava inkluzivnost i jednaka prava za sve Australce, MTV želi potaknuti mlade da sudjeluju i daju svoj glas u poštanskoj anketi", stoji u izjavi Simona Batesa, šefa MTV Asia Pacific.

Pet gore spomenutih medija odlučilo je poduzeti ove korake jer smatraju da je borba za bračnu jednakost važna.

"Riječ je o možda najvažnijoj društvenoj bitci u posljednjem desetljeću, pa činimo upravo to", napisali su u zajedničkoj izjavi za javnost dodavši kako mladima žele poslati jasnu poruku da se u nju uključe.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.