Prošlog tjedna je u hrvatskom sportskom klubu u New South Walesu održan skup pod nazivom "DA za bračnu jednakost" u sklopu kampanje za ozakonjenje istospolnog braka u Australiji, a skupina aktivista za tu se prigodu fotografirala. Sve to ne bi bilo neobično da ih s uokvirenih slika na zidu ne "promatraju" Ante Pavelić i Franjo Tuđman.

Tu je informaciju portalu dnevnik.ba poslao čitatelj, kazavši kako je u tom događaju sudjelovala velika skupina aktivistkinja i aktivista koji su razmjenjivali iskustva i pričali o traženju u svog mjesta pod suncem u kontekstu predstojećeg plebiscita o pravu na istospolni brak.

Hrvatski klub The Croatian Wickham Sports Club redovito ustupljuje svoje prostorije na korištenje raznim lokalnim udrugama.

Inače, piše dnevnik.ba, u klubu se nalazi i karta NDH koja nije vidljiva na fotografijama. No, tu je nekoliko fotografija na kojima se jasno vide Pavelić i ustaški grb.

"Što bi im kolege iz Hrvatske rekle na ovo sve, nije poznato, no zasigurno se ne bi dobro uklopili ni u ustašku niti LGBT-aktivističku ekipu", zaključuje dnevnik.ba.

Well done to everyone that attended last nights community forum in support of marriage equality

Posted by Novocastrians for Equality on Wednesday, 6 September 2017
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.