Zajednički neprijatelji, odnosno LGBT populacija, još sredinom dvijetisućitih na opskurnim forumima, pomirili su hrvatske "navijače" sa srpskima, pa su se međusobno bodrili i nudili si pomoć u "razbijanju pederskih parada", a taj se trend danas nastavlja u svilenim rukavicama udruge U ime obitelji.

Čelnici te udruge, Željki Markić, kao i domoljubima s početka priče, također je važno pronaći što više saveznika u borbi protiv jednakopravnosti LGBT osoba, pa je onda i činjenica da "saveznici" pripadaju pročetničkom pokretu nevažna. Uostalom, i sama je to pojasnila koncem 2016. godine, gostujući u emisiji "Drugo mišljenje" na Mreža TV-u.

Može i s crnim vragom, samo da je "za zaštitu braka"

To je gostovanje uslijedilo nekoliko dana nakon osnivanja Međunarodne organizacije za obitelj (International Organization for the Family, odnosno IOF) i potpisivanja Deklaracije iz Cape Towna. Spomenutom je uzbudljivom i svečanom događaju nazočila svjetska krema hrabrih borkinja i boraca za "zaštitu zdravih brakova", a među njima je bio i Nemanja Zarić iz radikalnog srpskog pokreta Dveri.

To je uočila gledateljica, koja je u izravnom javljanju u emisiju, Markićku zamolila za objašnjenje veze između nje i Zarića (24. minuta u donjem videu).

"Sve potpisnike Deklaracije povezuje odnos prema braku kao zajednici žene i muškarca i obitelji. To je svima zajedničko koji smo je potpisali i nadam se da će je nastaviti potpisivati brojni drugi političari i unutar Hrvatske i izvan Hrvatske", odgovorila je Markić, uz svoj karakteristični smiješak.

Dakle, toj je ženi, majci i velikoj Hrvatici, koja se voli naslikavati na proslavama godišnjice Oluje ili obilježavanjima godišnjice vukovarske tragedije, očito nevažno što Dveri od svojih začetaka zagovaraju rehabilitaciju "mučenika" Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i Draže Mihailovića.

Godine 2014., uoči beogradske Povorke ponosa, Dveri su organizirale protestni skup "protiv pederbala" na koji je došlo oko šest tisuća ljudi. Tom je prilikom Obradović od vlasti zatražio da otkaže Povorku ponosa, ili će sa svećenicima "održati litije koja će očistiti ulice od smrada i poništiti djelovanje te sotonske manifestacije"

Primjerice, u "Antifašističkom manifestu Dveri srpskih" iz 2009. godine ustvrdili su da "ne postoji jugoslavenski antifašizam, već samo srpski jer su Hrvati, bosanski muslimani, Šiptari, Mađari, Bugari i drugi narodi bili saveznici Hitleru i često su surovije satirali srpski narod i ustanike, nego sami nacistički te fašistički diktatori", na što je svojedobno podsjetio tjednik Novosti protiv kojeg Markić i U ime obitelji također vode paralelni rat.

Važno je samo da ih "povezuje odnos prema braku".

Ta je veza očigledno snažna i dan-danas, kad njezin portal oduševljeno prenosi govor Boška Obradovića, osnivača Dveri, koji je "tijekom rasprave o pravima LGBT zajednice u Srbiji održao govor koji je na društvenim mrežama za dva dana brojem pogleda postavio rijetko dostižan rekord kad su političari u pitanju".

Ćišćenje ulica od sotonskog pederskog smrada

Junak Obradović u tom se govoru služi identičnom retorikom domaćih obiteljaša, pa kaže: "Poanta je pozitivna diskriminacija homoseksualne populacije koja treba imati veća prava nego drugi građani Srbije u ovome društvu i državi. Gdje je većina ovoga naroda, društva i države? Prava manjina su maksimalna, a gdje je većina? Gdje su tradicionalne obiteljske vrijednosti?".

Boško Obradović je godinu dana poslije izdavanja spomenutog manifesta i dalje zastupao rehabilitaciju Milana Nedića i niz drugih ličnosti, zbog "ispravljanja lične nepravde", pri čemu to ne znači "istorijsku rehabilitaciju njihove kolaboracionističke politike".

Toj je ženi, majci i velikoj Hrvatici, koja se voli naslikavati na proslavama godišnjice Oluje ili obilježavanjima godišnjice vukovarske tragedije, očito nevažno što Dveri od svojih začetaka zagovaraju rehabilitaciju "mučenika" Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i Draže Mihailovića

Tvrdi da se u Srebrenici nije dogodio genocid, a u svojoj knjizi "Srpski zavet" iz 2010. u poglavlju "Srpskoj omladini" piše: "Na Balkanu već čitav vek globalne imperije, od Austro-Ugarske preko Hitlera i Sovjetije do Amerike, prave nove, a svoje marionetske države na teritorijama srpskog naroda i na isključivo njegovu štetu. Ne možemo da se setimo niti jednog stranog državnika koji je došao i rekao: Vreme je da se vrati autonomija Republike Srpske Krajine unutar Hrvatske, države nastale na jednom od najvećih Genocida u Drugom svetskom ratu i zasigurno najvećem etničkom čišćenju u savremenoj Evropi. Dobronamernost, podrška i pomoć, velika čast izuzecima koji potvrđuju pravilo, jednostavno nisu u genima evropskih moćnika kada je u pitanju srpski narod, još od vremena turskog ropstva".

Godine 2014., uoči beogradske Povorke ponosa, Dveri su organizirale protestni skup "protiv pederbala" na koji je došlo oko šest tisuća ljudi. Tom je prilikom Obradović od vlasti zatražio da otkaže Povorku ponosa, ili će sa svećenicima "održati litije koje će očistiti ulice od smrada i poništiti djelovanje te sotonske manifestacije".

Komentari konzumenata sadržaja portala Željke Markić, ali i zavidnog broja "velikih Hrvata" prepuni su izraza divljenja prema Obradovićevim mudima jer "i nama treba takav". Ne ostaje nam drugo nego poželjeti im baš takvog kad ga već toliko žele.

sh

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.