Jedna od osnivačica organizacije Dykes on Bikes Soni Wolf umrla je u 69. godini. Dugo godina bila je tajnica i povjesničarka skupine, a dužnosti je napustila prošlog srpnja.

Wolf je bila dio grupe žena koje su 1976. godine na motorima prvi put predvodile San Francisco Pride, jedna od sudionica neformalno ih je nazvala "Dykes on Bikes", a San Francisco Chronicle objavio je vijest koristeći upravo taj naziv koji će se kasnije uvriježiti za spomenutu organizaciju lezbijki na motorima.

Wolf je predvodila u stvaranju brenda Dykes on Bikes i zaštite njihova logotipa. Kad su prvi put prijavile "Dykes on Bikes" američkom Uredu za patente, bile su odbijene jer je Ured smatrao da je riječ "dyke" (lezba) uvredljiva. Wolf je sa skupinom odvjetnika krenula u protunapad i pobijedila, a Dykes on Bikes su postale prijateljice suda u drugim slučajevima u kojima su državna tijela dijelove imena proglašavala uvredljivima, javlja portal gay50plus.net.

U povodu smrti Soni Wolf, glasnogovornica organizacije Dykes on Bykes Kate Brown naglasila je kako je Wolf ostavila neizbrisiv trag u povijesti i životima onih koji su je poznavali. Soni Wolf svojim je djelovanjem pomogla da se organizacija Dykes on Bikes proširi cijelim svijetom i danas ta organizacija, sa sjedištem u san Franciscu, ima 16 podružnica širom svijeta.

Ove je godine Soni Wolf trebala biti predvodnica San Francisco Pridea, koji će se održati 24. lipnja. U njezinu čast , Dykes on Bikes će nositi rezervoar za gorivo motora koji je vozila na Prideu 1976. godine.

San Francisco Dykes on Bikes® Mourns Passing of Founding Member Soni S.H.S. Wolf It is with great sadness that the San...

Posted by San Francisco Dykes on Bikes WMC on Tuesday, 1 May 2018

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.