Nakon što je nedavno pozvao sve hrvatske eunuhe na podizanje muževnosti u kamp na Kupresu, Pater Ike izdvojio je još jedno sjeme kukolja iz žita hrvatskog kršćanskog naroda.

Patera Ikea "žalosti" intervju s predsjednicom u novom broju Glorije u kojem predsjednica otkriva da se voli baviti sportom, osobito jogom i meditacijom jer je te aktivnosti pripremaju za javne nastupe. Pateru Ikeu nije se svidjelo što se i predsjednica odala štetnim inovjernim praksama, što pogoduje nametanju joge u javnom životu koje stanovništvo odvraća od Katoličke Crkve.

Mandurić je napao i eklektični glazbeni ukus Grabar-Kitarović u kojem se isprepliću religiozne pjesme, zagorske narodne pjesme, molitve i zvuk kiše na CD-u. Pater Ike žustro je osudio njezinu nedavnu fantastičnu interpretaciju pjesme "Krist na žalu" u studiju Hrvatskog katoličkog radija kao obmanu jedne "duhovno plitke žene".

Zaključivši da Grabar-Kitarović ne poznaje dušu hrvatskog naroda, Ike nas je pozvao da pronađemo novog vođu koji "razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti", samo nije istaknuo je li to šerif Škoro, despot Kolakušić ili će se za predsjedničko mjesto kandidirati i još netko za koga ne znamo.

Da je prava katolkinja...

Uistinu, da je Grabar-Kitarović prava katolkinja, za posao bi se pripremala autohtonim hrvatskim sportskim aktivnostima poput kamena s ramena, boćanja ili prenamjene građevinskih zemljišta uz morske obale. Patera Ikea podržao je i najrelevantniji hrvatski portal nakon Narod.hr – Bitno.net.

U konačnici, Grabar-Kitarović je dobila što je tražila – sad može samo uživati u promjeni vjetra radikalne desnice koja lako nađe još ekstremnije i pravije Hrvate, u pravilu one s najvećim poreznim dugom koji su 90-e proveli u inozemstvu, i pozdraviti se s onim uljudnim sojem desno orijentiranih birača

Spomenuti portal prenio je izjavu fra Josipa Blaževića, navodnog najvećeg crkvenog autoriteta za istočne religije, koji je ustvrdio da joga uopće nije zainteresirana za ljudsko zdravlje, a da je njezina praksa na Zapadu prostituiranje i masakriranje izvorne joge.

ike_FB 

Iako crkveni tumači imaju pravo da je zapadnjački pogled na istočnjačke religije i aktivnosti, poglavito budizam, krajnje simplificiran i apropriran da udovolji neoliberalnim mitovima o samodostatnosti i popravljanju života mišljenjem pozitivnih misli, jednako kao što se disanjem zraka gej osobe nećemo zaraziti homoseksualnošću, tako se ni dubokim disanjem uz pretklon trupa nećemo pretvoriti u budiste.

Grabar-Kitarović dobila je što je tražila

I umjesto da predsjednica Grabar-Kitarović konačno shvati da joj, kao diplomatkinji koja je pola života provela u Europi, ali i ženi koja toliko lakše moralno omane negoli muškarac, koketiranje s ekstremnom desnicom dugoročno ne može donijeti dobro, ona se krenula bosti s rogatima utječući se staroj strategiji Facebook ratnika Andreja Plenkovića.

Ako je vjerovati doajenu hrvatskog novinarstva i također poborniku zdravog života – Velimiru Bujancu, Pater Ike dobio je službenu naredbu visoke ličnosti da izbriše svoj Facebook profil.

Zaključivši da Grabar-Kitarović ne poznaje dušu hrvatskog naroda, Ike nas je pozvao da pronađemo novog vođu koji "razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti", samo nije istaknuo je li to šerif Škoro, despot Kolakušić ili će se za predsjedničko mjesto kandidirati i još netko za koga ne znamo

Bujanec tvrdi da informacija "dolazi iz pouzdanih izvora", zasad nije provjerena, no činjenica jest da se profil Patera Ikea više ne može naći na Facebooku.

U konačnici, Grabar-Kitarović je dobila što je tražila – sad može samo uživati u promjeni vjetra radikalne desnice koja lako nađe još ekstremnije i pravije Hrvate, u pravilu one s najvećim poreznim dugom koji su 90-e proveli u inozemstvu, i pozdraviti se s onim uljudnim sojem desno orijentiranih birača, jer sve i kad bi prijavila i blokirala sve ljude čija je vjenčanja nekoć pohodila, sa svih plejlista uklonila glazbu koja odaje njezinu antihrvatsku agendu i na ljetnom monsunu plakala nad uspjesima hrvatskog sporta, ne bi osporila činjenicu da je daleko predoslovno slijedila staru narodnu "nemoj ići lijevo na križanju staze" i zaglibila gdje se nijedan respektabilan političar, neovisno s koje strane spektra, ne bi trebao zateći.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.