U novoj sezoni popularne serije novi junak i njegova banda žele preuzeti kvart, a tajna šaputanja starih simpatija uzrokuju trzavice u vezama. Parlamentarni izbori 2020. sve su bliži – ljeto nam po svemu sudeći, osim tri češka turista sa šest konzervi paštete i apela ministra Garija Capellija da unajmljujemo hrvatsko, vjerojatno 5. srpnja donosi i novu borbu s utrpavanjem osam puta presavijenog listića u kutiju.

Dakle, još samo dva mjeseca vodeći HDZ mora nastaviti kvalitetno, uz povremene ustupke Crkvi, upravljati krizom i izbori su opet na njihovoj strani. Istovremeno, sat otkucava Davoru Bernardiću koji ima manje od šezdeset dana da pronađe politički talent i Miroslavu Škori koji mora upotpuniti svoj desničarski Dream Team.

Domovinski, a koji bi drugi i bio, pokret trenutačno zaista okuplja all star desničare – etabliranog protivnika antifašizma Zlatka Hasanbegovića i (možda) stručnjakinju za referendume Željku Markić, a na samom su pragu dogovora sa suverenistima i Hrvojem Zekanovićem, čiju su šibensku rezidenciju ponosno, do policijskog očevida, krasili kukasti križ i ustaško u, i Ladislava Ilčića, kojem dodatno predstavljanje nije potrebno.

Raspudića se ne može kupiti izletom u Ikeu

Kako bismo plačući od smijeha gledali političku apokalipsu, inicijativa je naveliko počela vrbovati komičare Davora Dretara, biskupa koji je krstio vino Miroslava Škore, i čestog gosta emisije "Bujica", Željka Pervana.

Kako je, pak, Željka Markić, uvijek bila više zainteresirana za mlade, osobito one stare dva do četiri tjedna, bacila je oko na kameleona Nina Raspudića, na čiju je političku fleksibilnost kakve bi se i listovi na vjetru poput HSLS-a ili omiljenog HNS-a posramili nepotrebno podsjećati.


(Video: Dubravko Črnjak/Facebook)

Međutim, o tome kako se Raspudić ne može, kao većina poklonika U ime obitelji, kupiti izletom u Ikeu, svjedoči njegov zahtjev za mjestom nositelja liste za 2. izbornu jedinicu, kao i za saborskom sinekurom za njegovu suprugu Mariju Selak.

Profesorica filozofije ovih je, pak, dana predmet sprdnje na Twitteru, gdje je razotkriveno kako je stare znanstvene članke objavljene u domaćim časopisima pokušala predstaviti kao međunarodne publikacije prevodeći naslove časopisa na engleski jezik.

No, da nas se ne optuži za pristranost, valja odmah napisati da se žestoko prepisuje i na drugoj strani spektra.

SDP je zaboravio Mostovo ostavljanje pred oltarom?

Prije nekoliko dana SDP je predstavio RESTART koaliciju zajedno s partnerima HSS-om, HSU-om, GLAS-om i Snagom, na što se HDZ živo izrugao istakavši kako su plagirali ime akcije Jutarnjeg lista vezane za nove tehnologije, a teško je ne primijetiti i da su se inspirirali START-om Dalije Orešković.

Doduše, ne može ih se kriviti što su ideju posudili od Orešković koja je, nakon što je žustro startala na izborima za Europski parlament, već pokrenula novi projekt, Stranku s Imenom i Prezimenom koja okuplja lokalne borce protiv korupcije, među kojima i nekadašnjeg ideologa neslavnog Mosta, Ivicu Relkovića.

A da gdje ima Mosta ima i vatre pokazuje brza afera u RESTART-u, koju su HDZ-ovci duhovito popratili objavom u kojoj poručuju SDP-u da se nakon jedva tjedna koalicija već treba restartati. Naime, vragolasti HSS-ov Krešo Beljak otkrio je kako SDP ponovno nastoji zapaliti iskru s Mostom. Kao da ih Mostovo ostavljanje pred oltarom 2015. ničemu nije naučilo, Esdeperalda se, kao uostalom i njezin predsjednik, odbija predati.

S Mostom, naravno, koketira i Domovinski pokret, njegov daleko logičniji romantični interes, a Mostov Nikola Grmoja već sniva o čvrstom savezu s "markantnom pojavom" Nina Raspudića.

Tko će još završiti s kim u ovom političkom Jersey Shoreu ostaje otkriti, ali očito je da vruće ljeto donosi nove intrige koje nastavljamo budno pratiti.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.