Ministrica državne uprave Ana Brnabić jedna je od kandidatkinja o kojima novoizabrani predsjednik Srbije i aktualni premijer Aleksandar Vučić razmišlja kao o mogućoj budućoj premijerki, no Srpska pravoslavna crkva s tim ima "ozbiljan problem".

Kako saznaje Blic, SPC na sve načine pokušava to spriječiti: "Crkva ima ozbiljan problem s tim da predsjednica Vlade bude osoba koja je homoseksualno orijentirana. Zato crkveni visokodostojnici koji dolaze na sastanke s predstavnicima vlasti svaki put to jasno kažu", rekao je Blicu izvor iz vrha vlasti.

Blic je pokušao doći do odgovora na pitanje je li Ana Brnabić bila tema razgovora nedavnog susreta patrijarha Irineja i premijera Vučića, ali odgovor nisu dobili. Iako je Vučiću važno što SPC i patrijarh misle o nacionalnoj politici i događanjima na Kosovu, na primjer, ovaj put to sigurno neće biti presudno kada je njegova odluka u pitanju, navodi Blic.

Vučiću navodno nije presudno što kaže Crkva

"Izbor je sužen, Vučić je toga svjestan i rukovodit će se samo praktičnim stvarima, tako da presudna sigurno neće biti riječ Crkve", rekao je gorespomenuti izvor.

Vučić je sâm izjavio da je izbor za svog nasljednika sveo na dva, tri imena, kao i da će javnost o onome koga bude izabrao obavijestiti u drugoj polovici svibnja. Kao najozbiljniji kandidati spominju se Ivica Dačić, Ana Brnabić, Nikola Selaković, Dušan Vujović i Miloš Vučević.

Kako stvari stoje trenutačno, najviše šansi imaju Brnabić i Dačić.

Podsjetimo, Ana Brnabić prošle je godine postala prva deklarirana lezbijka u vladi Srbije.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.