Slučaj ubojstva osmogodišnjega Gabriela Fernandeza šokirao je javnost kad se saznalo da su ga vlastita majka i njezin dečko mjesecima mučili i na koncu ubili jer su mislili da je – gej. Tragedija se dogodila u svibnju 2013. godine u Palmdaleu u Kaliforniji, a na suđenju koje je započelo prije nekoliko dana isplivali su šokantni detalji.

U sudnici su svjedočili Gabrielov stariji brat Ezequiel kojem je u vrijeme ubojstva bilo 12 godina, i sestra Virginia kojoj je tad bilo 11 godina.

Ispričali su kako su njegova majka Pearl Fernandez i njezin dečko Isauro Aguirre dječaka redovito prskali suzavcem, davili, vezali i tukli. Tjerali su ga da jede izmet i hranu čiji je rok istekao, palili cigaretama, tukli metalnom vješalicom i pucali u njega iz zračnog pištolja.

Imali su i ormar koji su zvali "kutijom", u koji su dječaka zatvarali vezanog lisicama i satima ostavljali bez hrane i vode. Priložen je kao jedan od dokaza.

Dječakova sestra Virginia je ispričala i što se točno dogodilo na dan njegove smrti:

"Isauro mu je izbio zrak iz pluća, Gabriel je pao i nije više ustao. Onda su ga oni podigli i bacili u kadu vičući da se probudi. A kad se nije probudio, majka je odlučila pozvati policiju. Rekla mi je da uzmem krpu i očistili smo većinu krvi koja je bila na podu", javlja Independent.

Tužiteljstvo je na početku suđenja kazalo kako je Gabriel ubijen dijelom zato što je Aguirre mislio da je dječak gej.

"Razlog nisu bile droge ili mentalna bolest. Aguirre je bio nasilan jer nije volio Gabriela. Vjerovao je da je dječak gej, a za njega je to bilo loše. Napravio je to iz mržnje prema njemu", kazao je tužitelj Jon Hatami i dodao kako je Aguirre tjerao Gabriela da ide u školu u ružičastoj odjeći.

Bolničar James Cermak koji je tog kobnog dana odgovorio na poziv hitnoj službi 911 kazao je da su na dječakovom tijelu bili vidljivi znaci nevjerojatnih trauma.

Inače, neposredno nakon ubojstva Gabriela Fernandeza utvrđeni su kardinalni propusti socijalne službe koja dječaka nije uklonila iz doma unatoč šest istraga o zlostavljanju koje su tomu prethodile. Iz evidencije prijava saznalo se i da je maleni Gabriel razmišljao o samoubojstvu, a u školi su potvrdili kako je na nastavu često dolazio s masnicama i ozljedama.

Dječakovoj majci Pearl Fernandez sudit će se zasebno, a ona i njezin dečko Isauro Aguirre optuženi su za mučenje i ubojstvo.

weloveyougabriel
(Foto: Gabriel's Justice/Facebook)

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.