U Zagrebu se ovog vikenda (24.-26. listopada) održava zanimljivo sportsko-zabavno LGBTIQ događanje, već tradicionalni QueerSport Weekend. Tijekom tri dana imat ćete priliku natjecati se na ženskom košarkaškom turniru, sudjelovati na badmintonskim i plivačkim treninzima, zaplesati u paru na LGBTIQ plesnom tečaju, okrijepiti se na brunchu, informirati se i podijeliti svoja iskustva na prezentacijama i diskusijama te se zabaviti na Queer Sport Partyju.

Središnji dio programa održat će se u subotu 25. listopada u LGBT centru (Petrinjska 27), gdje nakon bruncha slijede prezentacije sportskih sekcija i aktivnosti qSPORT-a te LGBTIQ sportskih organizacija iz susjednih država (qSPORT Sarajevo, FemSlam Beograd). Biti će riječi i o nastupima na međunarodnim LGBT natjecanjima, kao i o sudjelovanju qSPORT-a na plivačkim maratonima na Visu i Poreču. Ipak, qSPORT naglasak stavlja na rekreativni sport i druženje te na jačanje LGBTIQ zajednice. Na kraju ovog dijela programa održat će se diskusija na temu budućnosti LGBTIQ sporta u Hrvatskoj i regiji.

Ženski košarkaški turnir održava se u subotu poslijepodne, a u subotu navečer počinje nova sezona plesnog tečaja "Ples za sve" (ples u paru gdje cure vode cure, dečki prate dečke ili cure vode dečke). Tijekom vikenda održat će se i redoviti badmintonski i plivački trening. Sve aktivnosti su besplatne (osim turnira u ženskoj košarci gdje će zbog pokrivanja troškova dvorane sudionice podijeliti trošak plaćanjem manje kotizacije).

"Maraton na iglama"

U subotu, 25. listopada, navečer se u LGBT centru održava Warm Up tulum, nakon čega se prelazi u HotPot na QueerSport Party (ulaz slobodan).

U programu QueerSport Weekenda je i izložba "Maraton na iglama". Nakon uspješne gerilske intervencije pletivom neposredno prije prvog Pridea u Splitu, Queer Sport Split je u partnerstvu s Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika, Prostorom Plus iz Rijeke i qSPORT-om iz Zagreba te u suradnji s Clubtureom, 2014. godine proveo program "Maraton na iglama". U Dubrovniku, Rijeci i Splitu održane su vikend radionice pletenja i kukičanja koje su rezultirale intervencijama u javni prostor tih gradova, a rezultate možete pogledati na izložbi koja se otvara u petak, 24. listopada u LGBT centru.

Zainteresirani za treninge i turnir u ženskoj košarci mogu se javiti na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kako bi dobili detaljnije informacije.
Sve informacije o ovogodišnjem Queer Sport Weekendu, kao i o redovnim aktivnostima qSPORTa možete pronaći na web stranici www.qsport.hr, a kako je izgledao prošlogodišnji qSPORT Weekend pogledajte u donjem videu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.