Ovog su tjedna objavljene nominacije za 26. po redu godišnju medijsku nagradu GLAAD. Među nominiranima su tako i britanski pjevač Sam Smith, povijesni triler ''Igra oponašanja" i hit TV-serije "Transparent", ''Igra prijestolja'' i "Narančasta je nova crna".

Kako javlja NY Daily News, za nagradu GLAAD ukupno su objavljene 144 nominacije, a nagrade će biti dodijeljene na svečanostima u Los Angelesu (21. ožujka) i u New Yorku (9. svibnja).

Prigodom objave nominacija ta je organizacija za zaštitu prava lezbijki, gej, biseksualnih i trans* osoba objavila kako se u medijima poboljšao prikaz LGBT zajednice.

"Bila je to dobra godina za LGBT medijsko predstavljanje, posebno na televiziji i za trans* zajednicu'', rekao je Nick Adams, direktor komunikacija i posebnih projekata u GLAAD-u.


Film "Normalno srce" redatelja Ryana Murphyja temelji se na istoimenoj kazališnoj predstavi Larryja Kramera iz 1985.

Za najbolje filmove su nominirani ''Igra oponašanja'' o Alanu Turingu, priča o gej braku "Love is Strange", britanska komedija/drama "Pride", film o blizancima "The Skeleton Twins" i komedija Melisse McCarthy "Tammy". U kategoriji umjetnika su pjevač Sam Smith, kantautorica Mary Lambert, folk-pjevačica Mary Gauthier, reper Angel Haze i punk-rock grupa Against Me!.


U filmu "Love is strange" glavne uloge tumače Alfred Molina i John Lithgow

U kategoriji humorističnih i dramskih serija su "Moderna obitelj", "Brooklyn Nine-Nine", "Faking It", "Glee", "Looking", "Orange is The New Black", "Please Like Me", "Sirens", "Transparent" i "Vicious".

U kategoriji najbolje dramske serije nominirani su "Shameless", "Uvod u anatomiju", "How to Get Away with Murder", "Slatke male lažljivice", "The Fosters" i "Igra prijestolja''. U toj se kategoriji za nagradu natječu i "Masters of Sex", "Orphan Black", "Posljednji tango u Halifaxu" i "Degrassi".


Seriju "Posljednji tango u Halifaxu" prikazivao je i HTV nedjeljom poslijepodne

U kategoriji za najbolji TV film/mini-seriju nominiran je samo film "Normalno srce", koji govori o ranim danima krize HIV-a i AIDS-a u New Yorku.

Za najbolji dokumentarac nominirani su "The Case Against 8", u kojem je riječ o slučaju s Vrhovnog suda koji je donio prekretnicu u zabrani istospolnog braka u Kaliforniji, "True Trans with Laura Jan Grace", i "To Russia With Love", o Olimpijskim igrama u Sočiju i ruskoj LGBT zajednici.

Za nagradu u toj kategoriji natječu se i "Laverne Cox Presents: The T Word", dokumentarac koji prati živote sedmero mladih trans* osoba i "L Word Mississippi: Hate the Sin", o životu lezbijke u toj državi na američkome Jugu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.