Čak 20 sportašica i sportaša iz Zagreba natjecalo se na 9. međunarodnom LGBTIQ turniru Düssel-Cup u Düsseldorfu. Predstavnice i predstavnici qSPORT-a natjecali su se u badmintonu, ženskoj košarci, plivanju, odbojci na pijesku, trčanju i odbojci.

Turnir je održan od 27. do 29. ožujka, a čitav vikend bio je ispunjen događanjima i aktivnostima. Velikom broju sportašica i sportaša iz istočne i jugoistočne Europe dolazak je omogućen putem outreach sponzorskog programa, zahvaljujući kojem je i qSPORT dobio priliku da u velikom broju sudjeluje na LGBTIQ turniru zajedno s još oko 700 sportašica i sportaša iz drugih zemalja.

U petak su korisnici outreacha nazočili svečanom prijemu kod gradonačelnice Düsseldorfa, Klaudije Zepuntke, a za njih je bio organiziran i turistički obilazak te večera. Tijekom subote su se održavala sportska natjecanja, a navečer je bio i veliki party. Turnir je zatvoren oproštajnim nedjeljnim brunchem.

Foto: qSPORT

Na LGBTIQ turnirima vrijedi izreka da je važno sudjelovati, no u qSPORT-u su svakako vrlo zadovoljni i osvojenim 1. i 4. mjestom badmintonaša te 4. mjestom košarkašica. Atmosferom i organizatorima bila je vrlo zadovoljna košarkašica Iva: "Atmosfera je općenito bila super i to je sigurno odraz truda koji su organizatori uložili".

Foto: qSPORT

Njezina suigračica Sandra komentirala je rezultate: "Spletom okolnosti smo ostale četvrte, jer sustav natjecanja nije uključivao razigravanje, a samo jedna trica nas je dijelila od prvog mjesta! A bile smo najbolje, najljepše i najveselije! Nema veze, cilj je bio sudjelovati i zabaviti se, a dogodine ćemo ići opet i biti prve". Treba napomenuti da se našoj košarkaškoj ekipi priključila i Milica iz Beograda, koja je također pohvalila organizaciju turnira te pogotovo party i brunch.

Foto: qSPORT

Düssel-Cup je svakako bio lijepo i osnažujuće iskustvo za ekipu iz qSPORT-a. Sudjelovanje na turniru motiviralo ih je da nastave organizirati i prakticirati sportske aktivnosti s još više entuzijazma i energije. Informacije o treninzima i aktivnostima qSPORT-a potražite na qsport.hr ili pošaljite upit e-mailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.