Nakon već dva pokušaja skidanja i vandaliziranja zastave duginih boja koju je Split Pride ranije ovog tjedna istaknuo na Matejuški, noćas su nepoznati počinitelji, točnije, šačica kukavica koja je čekala da padne noć, to pokušali treći put.

Kako javlja Dalmatinski portal, zastavu je oko 00:30 pokušala zapaliti skupina huligana, i to tako da su spojili više štapova i na vrhu zapalili bengalku, no plamen nije uspio dosegnuti zastavu.

Koordinatorica Split Pridea Nikolina Banić Dalmatinskom portalu je rekla da je nedugo nakon intervenirala policija i dodala: "Zastava im je test inteligencije na kojem svaki put iznova padaju."

Split Pride je na Facebooku podijelio video uz molbu da im očevici jave ako prepoznaju vandale, kao i da im pošalju snimke izbliza, ako ih imaju.

Sinoć je organizirana skupina od desetak momaka pokušala zapalit zastavu. Zahvaljujući mladima s Matejuške, nisu uspjeli te su, kao što vidite, kukavički pobjegli. Na ovoj snimci se nažalost ne vide dobro, ali ako ih iole prepoznajete, molimo javite nam. Isto tako, ako imate snimke izbliza, molimo da nam ih pošaljete.

Posted by Split Pride on Friday, 26 June 2020

U međuvremenu je policija podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice 23-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka zbog sumnje u kazneno djelo krađe zastave u pokušaju povezan sa zločinom iz mržnje, što se dogodilo već prve večeri nakon podizanja zastave.

Sljedećeg dana, točnije, noći, zastavu je htio skinuti stariji muškarac kojeg su spriječile dvije djevojke na koje je bacio staklenu bocu, ali taj incident nije prijavljen policiji. I taj je napad snimljen:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.