Mržnja prema LGBT zajednici nekima je postala unosan posao. Zarada od aktivnosti usmjerenih na kriminalizaciju homoseksualnosti doseže vrtoglave cifre o kojima većina može samo sanjati.

Riječ je o iznosu od 200 milijuna dolara koje godišnje potroši nekoliko ključnih američkih organizacija čiji voditelji svu svoju energiju usmjeravaju u progon gej osoba u zemljama koje tradicionalno pokazuju naklonost diskriminaciji drugačijih, poput mnogih istočnoeuropskih i afričkih zemalja. Usporedbe radi, globalni trošak svih LGBT organizacija u svijetu na godišnjoj razini iznosi nešto više od 20 milijuna dolara.

Neke od fundamentalističkih organizacija o kojima govorimo, a koje nerijetko stoje iz slogana "Sačuvajmo obitelj" ili "Pravo na život", su Američko obiteljsko udruženje, Američki centar za zakon i pravdu te Savez za obranu slobode. Jedan od istaknutijih je zasigurno Bryan Fischer koji za aktivnosti Obiteljskog udruženja godišnje potroši više od 18 milijuna dolara. Velik dio tog iznosa otišao je u ruke ruskih i francuskih "obiteljskih organizacija" koje se protive LGBT pravima.

Bryan Fischer drži govor podrške antigej zakonima u Rusiji

No, to nije ni blizu cifri organizacije koja štiti slobodu građana diljem svijeta. Predstavnik te organizacije, Alan Sears, ulaže godišnje visokih 38 milijuna dolara, od čega velik dio odlazi na aktivnosti usmjerene protiv homoseksualnih osoba diljem svijeta. Sears je podržao zakonodavce u Belizeu da održe postojeći pravni okvir koji kažnjava homoseksualnost. Negdje između se smjestio Jay Sekulow s godišnjim budžetom od 17 milijuna dolara, koji je jedan od glavnih podržavatelja antigej zakona koji se poput epidemije šire Afrikom.

Sve je ovo bio povod organizaciji AllOut da pokrene online peticiju kojom žele prikupiti određen novčani iznos za aktivnosti koje promiču ljubav, a ne mržnju. Do sada se u poziv uključilo 3,957 osoba iz cijelog svijeta, od potrebnih 5,000, a svojim donacijama jasno demonstriraju nezadovoljstvo pogrešno usmjerenim milijunima koji uništavaju živote mnogih.

Foto: Screenshot

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.