U drugoj saborskoj raspravi o Zakonu o životnom partnerstvu HDZ je dokazao ono što se oduvijek opravdano sumnjalo, no sada je prešlo u kategoriju neprijepornog: HDZ mrzi gej građane Hrvatske.

Naravno, temeljna je postavka HDZ-a oduvijek bila duboko ukorijenjeno i beskrupulozno licemjerje, što se iskazivali tijekom svakog dana u 25 godina postojanja ove stranke, koja je s jedne strane organizirala obranu domovine da bi je s druge strane u privatizaciji pljačkala, koja je s jedne strane uvodila Hrvatsku u Europsku uniju da bi s druge organizirala masovnu korupciju, koja je s jedne strane ratovala protiv pobunjenih hrvatskih Srba a s druge radila dealove sa Slobodanom Miloševićem i koja je toliko zlokobna organizacija da je i vlastite čelnike i čelnice politički i ljudski giljotinirala čim više ne bi bili Veliki vođe.

Kako je napisao Viktor Ivančić , nikad ne treba podcijeniti zločinački potencijal HDZ-a, stranke koja je i prvostupanjski osuđena za pljačku države, pa doista ne treba biti iznenađenje i što se inherentno licemjerje HDZ-a iskazalo i kad je riječ o Zakonu o životnom partnerstvu.

S jedne strane je predsjednik stranke Tomislav Karamarko (onaj koji se ne pojavljuje na radnome mjestu u Saboru ali uredno prima plaću, poput Željka Keruma) izjavljivao kako homoseksualni građani Hrvatske trebaju biti zakonski zaštićeni, a s druge je njegov saborski pitbul Željko Reiner – uz asistiranje nekakvih HDZ-ovih anonimusa neartikuliranih misli i izlaganja – u Saboru učinio sve moguće da demonizira, ponižava i pljuje na dostojanstvo hrvatskih pedera i lezbijki. Mržnja je naravno bila pažljivo upakirana u razne logičke akrobacije i verbalnu himbu tolerancije, ali se mogla osjetiti i prepoznati u svakoj njihovoj izrečenoj riječi.

Vonj ekstremne mržnje prema LGBT osobama mogao osjetiti i preko saborskog livestreama

Jasna namjera u slučaju dolaska na vlast

Za HDZ i njegove satelite s desnice - poput trgovačke stranke HSS i HDSSB-a koju je osnovao osuđeni ratni zločinac – mi smo "to", mi smo "oni", mi smo EL DŽI BI TI, mi smo "istospolno opredijeljeni", mi smo zapravo za njih odvratni ljudski otpad i škart čiji je jedini cilj u životu zlostavljati i silovati djecu. Nije to naravno nitko direktno izrekao, ali se vonj ekstremne mržnje prema LGBT osobama mogao osjetiti i preko saborskog livestreama. Spominjala se i poligamija i pedofilija u kontekstu Zakona o životnom partnerstvu, pokušalo se osporiti istospolnim parovima da u svečanoj ceremoniji sklapaju životno partnerstvo, jer je po mišljenju HDZ-a to valjda uzvišen ekskluzivno katoličko-heteroseksualni čin?

Išlo se s pričama da će se zakon masovno zloupotrebljavati, naricalo se nad činjenicom da će istospolni parovi dobiti i materijalna prava, jer to je teret za proračun, a gejevi i lezbijke po mišljenju HDZ-a niti plaćaju poreze u ovoj državi niti zaslužuju ikakve usluge za svoj novac uplaćen u državnu kasu, pa čak ni desetak minuta jednog matičara da obavi ono što mu je posao. Mi nismo pogođeni ni ovom krizom, smatra HDZ, a iz svega je jasna namjera stranke da po mogućem dolasku na vlast Zakon o životnom partnerstvu raščereči i vrati na nivo tragikomičnog Zakona o istospolnim zajednicama iz 2003.

Naricalo se nad činjenicom da će istospolni parovi dobiti i materijalna prava, jer to je teret za proračun, a gejevi i lezbijke po mišljenju HDZ-a niti plaćaju poreze u ovoj državi niti zaslužuju ikakve usluge za svoj novac uplaćen u državnu kasu

Iz 36 kolosalno besmislenih i namjerno destruktivnih amandmana koje je HDZ podnio na zakon vidljivo je da oni istospolnim parovima – nasuprot odlukama Europskog suda za ljudska prava i Europskog suda pravde – poriču obiteljsku komponentu života, da se naše ljubavi i zajednički život ne smatraju obiteljskim, a da naša djeca ne zaslužuju nikakvu pravnu zaštitu nego jednako zlostavljanje kakvo čitav život proživljavaju njihovi istospolni roditelji.

Voljeli bi da ustrašeni čučimo i šutimo u mraku

HDZ toliko mrzi gej Hrvate i Hrvatice da mu nije važna ni europska sudska praksa ni minimalna solidarnost za istospolne obitelji, na koje su u saborskoj raspravi izlili septičku jamu svoje mentalne i verbalne homofobije bez ikakvog suzdržavanja i osnovnih ljudskih obzira. Pritom su se još ljutili kad bi se njihova mržnja prema gejevima i lezbijkama kao takva prepoznala i prozvala, pa je u jednom trenutku nekakav HDZ-ovac trećeg ešalona čak zavapio kako je nepravda optuživati HDZ kako je stranka kojoj nije stalo do ljudskih prava.

Ako i kad HDZ ponovno dođe na vlast, čeka nas možda ne pravi, ali nesumnjivo metaforički Goli otok. Nadam se da na njega nećemo poći mirno i bez otpora

Doista, nije fer reći da HDZ-u nije stalo do ljudskih prava; pa nisu još naletjeli na ljudsko pravo a da ga nisu šutali, ukidali, razbijali čekićem, pljuvali i zanemarivali! HDZ-u je do ljudskih prava stalo kao i nasilnom suprugu do žene koju mlati – bit će jako tužan ako nema na raspolaganju svoju omiljenu vreću za udaranje.

Nekoć su HDZ-ovci pozivali da se gej građane Hrvatske "pošalje na Goli otok pa neka se tamo razmnožavaju", a ovoga puta su isti sentimenti i stavovi izražavani drugim riječima. Doista nas mrze i preziru, najviše bi voljeli da uopće ne postojimo u heteroseksualno-katoličkoj Hrvatskoj ili da barem ustrašeni čučimo i šutimo u mraku.

Sve to ne znači da LGBT zajednica Hrvatske treba mrziti HDZ. Ne, to je gubitak energije, vremena i emocija. Potrebno je hladne glave razmišljati kako se suprotstaviti takvoj mržnji. Za početak je najjednostavnije sljedeće – ne dati im glas na izborima. Jer ako i kad HDZ ponovno dođe na vlast, čeka nas možda ne pravi, ali nesumnjivo metaforički Goli otok. Nadam se da na njega nećemo poći mirno i bez otpora.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.