Mlada stranka Mirele Holy koja se u posljednje vrijeme penje na ljestvici popularnosti sljedeći će tjedan predstaviti nacrt prijedloga sektorske politike unapređenja prava LGBT osoba.

Tim povodom ORaH organizira tribinu "Politika unapređenja prava LGBT osoba" koja će se održati u utorak, 14. listopada u dvorani "Chilloutka" u Ilici 15, s početkom u 18:00.

Uvodno izlaganje održat će predsjednica Foruma za društvenu pravdu i ljudska prava ORaH-a dr. sc. Nataša Beširević, te mag. Sanja Galeković. Tribinu će moderirati dr. sc. Mirela Holy, predsjednica ORaH-a.

O prijedlogu politike će se potom očitovati nestranački stručni komentatori: Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova; doc. dr. sc. Jasmina Božić, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Bruno Šimleša, sociolog i autor popularnih knjiga.

Nakon komentara uslijedit će otvorena rasprava, čijem će početku doprinijeti mr. sc. Amir Hodžić, istraživač, te predstavnici organizacija civilnog društva koji se bave ovom temom: Ana Brakus, predstavnica Zagreb Pridea, predstavnici Udruge LORI iz Rijeke, Trans Aida te Iskoraka i Kontre iz Zagreba.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.