Svojedobno je udruga U ime obitelji podnijela kaznenu prijavu protiv portala CroL.hr, s objašnjenjem da jedan komentar ispod jednog članka potiče na nasilje i mržnju prema njihovim podupirateljima. Sporni je komentar izbrisan i prije nego je kaznena prijava podnesena, a istu je DORH kasnije odbacio kao neosnovanu. Da je takva, bilo je jasno i pravnim laicima, ali UIO i nije podnio kaznenu prijavu jer je mislio da je utemeljena, nego da se se pred svojim pristašama predstavi kao žrtva napada i da tako osvoji još malo medijskog prostora.

U međuvremenu su u okviru te taktike zastrašivanja protivnika podnijeli više kaznenih prijava (protiv Queer Zagreba, ljudskopravaške aktivistkinje Sandre Benčić itd.) te pokrenuli više tužbi (primjerice, protiv portala Index), a većina toga je odbačena odnosno završila sudskim porazom klerikalnih aktivista.

U svakom slučaju, s obzirom na to da je UIO jedan neprimjeren i ubrzo izbrisani komentar ispod članka smatrao formalno dovoljno važnim da zbog njega podnosi kaznenu prijavu DORH-u protiv CroL-hr-a, bili smo znatiželjni vidjeti što se može pročitati u komentarima članaka na propagandnom portalu udruge Željke Markić.

Pred sud sa svima koji homoseksualcima omoguće posvajanje

Konkretno, riječ je o članku prenesenom s BBC-a koji su naslovili "Homoseksualni par posvojio djevojčicu – dva tjedna kasnije jedan od njih ju je ubio" objavljenom 11. studenog, koji se družbi Željke Markić činio toliko važnim da ga je Narod.hr tri puta podijelio na Facebooku, a jednu od objava čak i boostao, odnosno platio kako bi došla do što većeg broja ljudi, u dva slučaja s hashtagom #LGBT. To je i par dana bio najčitaniji tekst na spomenutom portalu.

Što se tiče samog teksta, u pitanju je standardni način izvještavanja portala Željke Markić o LGBT temama, odnosno odabira tema koje LGBT prava i ljude prikazuju najčešće u negativnom kontekstu, odnosno kao prijetnju. Zaključiti na temelju ovog jezivog sličaja trebaju li istospolni parovi posvajati djecu ima logike kao pitati se bi li Austrijanci smjeli imati djecu zbog slučaja Josefa Fritzla.

kolazfb03

(Kliknite na sliku za uvećanje)

Naravno, vjerni čitatelji Narod.hr-a imaju drugačije mišljenje, te su ispod članka uspjeli naštancati stotinjak većinom ekstremno homofobnih komentara koji dosta otkrivaju o tome kakve ljude privlači ideologija koju zastupa UIO. Čak se i razvila žustra rasprava u komentarima, ali ne među zagovornicima i protivnicima LGBT prava, nego između različitih homofobnih frakcija koje na sebi specifične načine tumače što je to zapravo homoseksualnost. Sve zajedno je reprezentativan freakshow, koji onima s apetitom za crni humor može biti prilično smiješan.

Komentare čitatelja Narod.hr-a koje ćemo u ovom tekstu citirati nećemo lektorirati kako ne bismo intervenirali u njihovu autentičnost.

Tako stanoviti mario budak piše: "I takve nakaradne zakone iz zapadnih izgubjenih drzava, nakzni tkz. 'Hrvatski' politicari zele ozakoniti u Hrvatskoj drzavi. Dok god djeca bivsih jugo-fasista koji mrze sve Hrvatsko, budu vladali Hrvatskom drzavom, nista bolje se nece dogadjati." Njemu pak odgovara čitatelj pod nadimkom Aron, koji dodaje: "Svi koji uvode nakaradne zakone su zaslužili da ih seizvede pred sud kao i sve one koji su omogućili posvajanje homoseksualcima djecu."

"Homoseksualnost je problem duhovne prirode i direktni utjecaj demona ili samog Sotone"

Komentator Za domovinu pripravan onda baca bombu koja će potaknuti svađu među čitateljima propagandnog portala UIO: "Ni niti jedna zivotinja nema homoseksualne sklonosti. To dovoljno govori o psihickom zdravlju onih koji su odlucili djete dati na usvajanje onima koji su mentalno niza bica i od amebe." U pitanju je koliko očita toliko i ponavljana laž, koja je ipak previše za neke komentatore, te kreće rasprava.

Komentator krscanin upozorava da je to "diskutabilna izjava", te kaže da "zivotinje ponekad imaju istospolni odnos, ali to je protumaceno zabunom zbog navale hormona i instinkta koji kontrolira rasplod pa zivotinja radi taj cin nesvjesna nad kojim partnerom to radi. Tko je zivio na selu mogao se i sam uvjeriti." Ipak, "to nije pravi homoseksualni cin jer zivotinja nema razuma da bi mogla razluciti sto je ucinila".

Naravno, vjerni čitatelji Narod.hr-a imaju drugačije mišljenje, te su ispod članka uspjeli naštancati stotinjak većinom ekstremno homofobnih komentara koji dosta otkrivaju o tome kakve ljude privlači ideologija koju zastupa UIO

Komentator Domoljub ima pak svoje tumačenje: "Homoseksualnost nije bolest kao što većina misli i ne liječi se medicinom! Homoseksualnost je problem duhovne prirode i direktni uticaj demona ili samog sotone. Pa tako danas homoseksualnost raste najviše u bivšim kršćanskim zemljama zapadne Europe. Homoseksualnost je posljedica grijeha,otpada od vjere hedonizm itd.itd. Pa Bog je poslao svog Sina da svijet isčupa iz kanđi đavla jer homoseksualnost je bila iskorijenjena u kršćanstvu dolaskom Sina Božijeg Isusa Krista. Kako nestaje vjere gomila se grijeh i raste homoseksualnost u kojoj se gase rodovi i potpuno nestaju a to je 3-4 generacija. Tako sotona nagrađuje svoje vjerne sluge potpunom propašću. Postoje slučajevi u svijetu i u Hrvatskoj koji su izliječili svoju tzv bolest ili nakaznost u molitvi i uz pomoć svečenika duhovnika. Kako Biblija kaže homoseksualnost je najgadljivije djelo Bogu,jer sotona sa takvim djelima nanosi uvredu Bogu i božijem stvorenju čovjeku koji je stvoren na sliku božiju."

"Zašto je Otac naš Nebeski uopće napravio monstrume?"

Njemu pak odgovara stanovita Nikolina Draganović: "S vama nekaj definitivno ne valja. Malleus maleficarum nije biblija a vidim da vam je omiljeno djelo. Vi ste veći vjernik od Pape i on pojima nema. Evolucija je izmišljotina po vama, a Novi zavjet otvorili niste."

Slijedi rasprava više korisnika oko čovjekove "sklonosti grijehu", s dozlaboga banalnim lamentacijama poput "Zašto je Otac naš Nebeski uopće napravio monstrume? Bog je svemoguć, zar ne? Zašto nas kažnjava monstrumima onda? Zar nas ne voli, s obzirom da smo Njegova djeca?? Ne razumijem zašto se ovo zlo događa.".

Homoseksualci bez obzira na spol su bolesnici, nema tu ni u primisli prisvajanja djece, ako im treba netko za razonodu neka si našu srodnog homoseksualca

Onda u fajt u komentarima upada stanovita Nada Jurinčić koja piše sljedeće: "Homoseksualnost je PSIHOPATIJA i to dokazuje jako velik broj delikta među njima,pedofilija i veliki promiskuitet."

U svakom slučaju, nastavlja se apsurdna rasprava o homoseksualnosti kod životinja i koliko se to razlikuje od istospolnih odnosa među ljudima, a fanovi obiteljaša se oko toga ne uspijevaju usuglasiti. Komentator Dane-croatia replicira ovako: "Zivjeti homoseksualno, je samo po sebi grieh koji bi trebalo da se makar tretira kano bolest ili poremecaj, a ne da se uvjerava djecu u skolama kako je to normalno. Homoseksualnost jest sprdnja prirode i djavla spram covjecanstva."

Komentatorica Jadranka je pak uvjerena da u država u kojima istospolni parovi mogu posvajati djecu postoji "propisana kvota homoseksualnih posvajanja", što je netočno i laž, te objašnjava da se heteroseksualne parove strože procjenjuje od nadležnih službi. Jadranka se hvasta time da se ona homoseksualaca ne boji, niti ih mrzi (dotična se voli u skoro svakom komentaru predstavljati kao velika katolička vjernica), te nastavlja: "Ako podržavamo homoseksualno ponašanje, uskoro ćemo morati i pedofiliju, jer sve prema tome vodi (naravno, osim pedofilije u Crkvi, samo ona je loša)."

Sve u svemu, vjerni čitatelji portala Željke Markić homoseksualnost smatraju poremećajem, bolešću, znakom opsjednutosti Sotonom, psihopatijom itd., a gej ljude "moralnim bogaljima", "monstrumima" itd. Moglo bi se reći da svojim komentarima potiču na mržnju i nasilje prema LGBT zajednici, pa je možda kucnuo čas da se razmisli o podnošenju kaznene prijave DORH-u

Komentator Šimun Matković, koji na avataru ima sliku Alojzija Stepinca, naravno, ne voli baš Veliku Britaniju, u skladu s filoustaškim narativom kako su Englezi izdali odbjegle ustaše isporučivši ih partizanima na Bleiburgu. Matković se referira na činjenicu da se tragični slučaj iz članka odigrao u Velikoj Britaniji, pa kaže: "Dobit će drugu (djecu, op.a.), nije problem u toj nakaznoj državi da pederima omogući i "popravni"! Tko bi mogao osuditi pedera za taj zločin,a da se taj lobi ne digne na zadnje noge!? Naravno, isto su krivi i oni koji su to jadno dijete "isporučili" tim moralnim bogaljima!"

"Mi normalni ljudi..."

Nadovezuje se komentator bura: "Ovo sto se je dogodilo u Engleskoj mene nimalo ne cudi. Tko malo bolje pozna zivot u toj zemlji, i opcenito u anglo-saxonskim zemljama,dobro zna da su homoseksulaci,lezbijke te osobe ne-definiranog spola prakticki zasticeni zakonima. Ako ih se je sredinom proslog stoljeca zbog njihove seksualne nastranosti ili orijentacije,bespotrebno i cesto brutalno kaznjavalo, uz gotovo obavezno medicinsko lijecenje raznim hormonskim preparatima ,danas ih se totalno zasticuje.Do te mjere da mi normalni ljudi koji ne mislimo niti se ponasamo kao oni, moramo jako dobro paziti sto cemo reci kada se oni nadju u zajednickom drustvu."

Komentator bakran pak žali što u Velikoj Britaniji nema smrtne kazne, te piše: "Sotona je sada prezadovoljan. A sad bi trebalo britansko pravosuđe dotičnog ubojicu osuditi ili na smrt (znam da istu kaznu ti farizeji nemaju!), ili barema na doživotnu robiju; pa bih ja bio bar malo zadovoljan."

"Homoseksualnost je PSIHOPATIJA i to dokazuje jako velik broj delikta među njima,pedofilija i veliki promiskuitet"

Postoje neslaganja i oko odgovornosti socijalne službe. Jedni tvrde da je zakazala, dok drugi, poput komentatora Skacuci Patak, imaju drugačije mišljenje: "Socijalna služba je radila svoj posao, išla je bit progresivna i moderna pa je bacila dijete ravno Molohu u usta. "Ljudska prava" homoseksualaca su važnija od života male djece. Još je ovo dobro, zamisli što bi bilo da je dulje poživila." Da, Skacuci Patak u na Norad.hr-u smatra da je nasilna smrt djevojčice zapravo dobra, jer to je bolje nego da je "dulje poživila".

Komentator vladajuci, koji na avataru ima sliku za ratne zločine optuženog generala Slobodana Praljka, konstatira sljedeće: "Homoseksualci bez obzira na spol su bolesnici, nema tu ni u primisli prisvajanja djece, ako im treba netko za razonodu neka si našu srodnog homoseksualca…" Na kraju svega se još spominje i poznati serijski ubojica John Wayne Gacy, koji je bio autohomofobna ormaruša, kao argument za pitaj Boga što.

Sve u svemu, vjerni čitatelji portala Željke Markić homoseksualnost smatraju poremećajem, bolešću, znakom opsjednutosti Sotonom, psihopatijom itd., a gej ljude "moralnim bogaljima", "monstrumima" itd. Moglo bi se reći da svojim komentarima potiču na mržnju i nasilje prema LGBT zajednici.

"Zivjeti homoseksualno, je samo po sebi grieh koji bi trebalo da se makar tretira kano bolest ili poremecaj, a ne da se uvjerava djecu u skolama kako je to normalno. Homoseksualnost jest sprdnja prirode i djavla spram covjecanstva"

Možda bi trebalo razmisliti o podnošenje prijave DORH-u protiv udruge U ime obitelji kao nakladnika portala Narod.hr-a, s obzirom na to da ni treći dan po objavi teksta ispod kojeg se u komentarima prolila bujica homofobije nije uklonjena, što znači da nadležni smatraju da je citirano u skladu s njihovim pravilima komentiranja.

U svakom slučaju, CroL.hr je napravio screenshotove svih tih komentara koji vjerno ilustriraju stavove podržavatelja Željke Markić u vezi s homoseksualnošću kako ne bi nakon objave ovog teksta odjednom nestali kao da ih nikad nije bilo.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.