Dobro je poznato da svuda oko nas obitavaju ljudi, i to mnogo njih, koji veliko zadovoljstvo, pa čak i životnu svrhu nalaze u isticanju vlastite "važnosti" i "superiornosti" vrijeđajući druge, pogotovo ako su ti drugi uspješniji, ljepši, pametniji... ili gej. Jer, recimo, napisati "odvratna pederčino, umri od AIDS-a" dokazano utječe na lučenje hormona sreće, kao i osjećaja ponosa zbog stavljanja pedera na njegovo mjesto. To je nedavno na svojoj koži osjetio olimpijac Gus Kenworthy.

On je na svom profilu na Twitteru podijelio dio komentara s njegova kanala na YouTubeu, gdje su se mrzitelji razmahali gotovo se nadmećući tko će dosegnuti dublje dno. Tako mu je jedan, primjerice, poželio da će "uz malo sreće, umrijeti u smrskanom autu", da će ga "musliman gurnuti s vrha zgrade, što bi isto bilo u redu", ili će mu netko "prići na ulici i smrskati lubanju".

Drugi Kenworthyju poručuje da je on "ništa doli pederčina koji pije spermu i nakaza prirode", a treći da se "te pederčine moraju vratiti natrag u ormar, izvan pogleda" jer "nije u redu pušiti k**** drugog muškarca, to je samo za cure".

No YouTube nije jedino mjesto na kojem je Gus Kenworthy bio metom homofobnog šljama. Portal Pink News letimično je pretražio Twitter i pronašao još niz sličnih komentara.

Podsjetimo, Kenworthy je zajedno s kolegom klizačem Adamom Ripponom žestoko kritizirao američkog potpredsjednika i voditelja američke olimpijske delegacije Mikea Pencea zbog njegovih homofobnih stavova, a nedavno je njegov poljubac s dečkom Matthewom Wilkasom uoči natjecanja postao viralan i u tren oka obišao svijet.

Sâm Kenworthy je tad rekao: "Mislim da je vidljivost jedini način da se doista promijeni percepcija i slomi homofobija", a svojim je mrziteljima ostavio kratku videoporuku:

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.