Prema novom švicarskom kaznenom zakonu homofobi i transfobi će biti kažnjavani na isti način kao i rasisti. To znači da mogu biti kažnjeni i zatvorskom kaznom do tri godine.

To je izglasalo Nacionalno vijeće čijih je 118 zastupnika glasalo za, a 60 protiv dopune zakona. Dopunu zakona predložio je zastupnik Socijaldemokratske stranke Švicarske Mathias Reynard koji je ovakav ishod glasanja na Twitteru proglasio pobjedom i kazao:

"Homofobija nije stav, to je zločin. Jedna od pet homoseksualnih osoba pokuša počiniti samoubojstvo, a polovica njih prije 20. godine. Ova pobjeda šalje snažnu poruku."

Reynard u skoroj budućnosti planira predložiti i uvođenje bračne jednakosti. Naime, Švicarska od 2007. godine ima civilna partnerstva, no istospolni parovi nemaju ista prava kao i heteroseksualni po pitanjima poreza, medicinski potpomognute oplodnje, socijalne pomoći i posvajanja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.