Dvojica vojnika, pripadnika američkih zračnih snaga brutalno su pretučena u subotu navečer u zadarskom noćnom klubu "Opera". Kako javlja portal zadarski.hr, napadnuti su u klubu gdje, navodi se, nisu skrivali da su gejevi, a u Zadru su bili na odmoru.

U napadu veće skupine muškaraca jedva su izvukli žive glave zbog čega su završili na Hitnom prijemu Opće bolnice gdje im je zbog raskrvarenih glava, podljeva i zadobivenih udaraca pružena liječnička pomoć.

"Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive", rekao je šokirani 24-godišnji vojnik koji je svoje prvo takvo iskustvo podijelio na društvenim mrežama gdje je dobio podršku prijatelja iz svoje postrojbe te poznanika i prijatelja koje ima diljem svijeta.

Iz zadarske policije potvrdili su da se u noći sa subote na nedjelju u noćnom klubu "Opera" u zadarskim Jazinama, dogodio incident u kojem su pretučena dvojica američkih državljana od 25 i 24 godine. Policija je prijavu dobila oko 3:20, a napad se dogodio desetak minuta prije toga. Inače, zadarska policija nije o ovom događaju izvijestila u redovnom dnevnom priopćenju.

"S obzirom da je događaj u radu, izvidi su u tijeku, nismo konkretno izvijestili o tom slučaju. Došlo je do naguravanja na javnom mjestu, trenutačno se obrada vodi kao prekršaj protiv javnog reda i mira. Trenutačno se provode izvidi i dok se ne utvrde sve činjenice, ostat će prekršaj protiv javnog reda i mira. Zaprimljen je kao takav prekršaj, no u svakom istraživanju može doći do prekvalifikacije djela. Kad budemo imali nešto više konkretno, izvijestit ćemo javnost", rekla je glasnogovornica zadarske policije index.hr-u.

Žrtve su u nedjelju navečer napustile Hrvatsku.

Pjerino Bebić, suvlasnik zadarskog noćnog kluba Opera i bivši gradonačelnik grada Hvara za zadarski.hr rekao je kako je "iz razgovora s voditeljem kluba koji je dao iskaz i policiji saznao da je između dvojice Amerikanaca i gostiju u jednom trenutku došlo do međusobnog naguravanja. Pozvana je policija, i zamoljeni su da izađu iz kluba, međutim oni su to odbili. Na koncu su ipak popustili i izašli iz kluba".

Dodao je da svaku sličnu situaciju "pokušavaju riješiti na miran način".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.