Diljem svijeta organiziraju se akcije podrške povodom tragične smrti deset novinara i dva policajca ubijenih u terorističkom napadu na redakciju satiričnog časopisa Charlie Hebdo u Parizu.

Jedna od akcija podrške održat će se i u Zagrebu, na koju poziva Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Europskog pokreta za suzbijanje rasizma (European Grassroots Antiracist Movement).

"Mislimo da je ovakva akcija itekako potrebna i da bi svi civilizirani narodi koji žele ostvariti demokraciju i slobodu mišljenja trebali snažno dignuti glas protiv ovakvog nasilja i gušenja slobode govora i medija. Stoga pozivamo sve građane, sve novinare, sve udruge i sve koji osjećaju da bi svojom prisutnošću mogli dati potporu i na način na koji to smatraju prikladnim, uz svijeće i cvijeće i donošenje olovaka, koje su također postale jedna vrsta simbola, da svi zajedno pokažemo kako je to apsolutno neprihvatljivo'', rekla nam je Mia Peretić, voditeljica ureda Inicijative mladih za ljudska prava.

Okupljanje počinje od 15 sati na Trgu Francuske Republike u Zagrebu, gdje možete donijeti cvijeće, olovke, poruke podrške i sućuti.

Zbog napada na redakciju satiričnog časopisa Charlie Hebdo, koji je ocijenjen kao najgori teroristički napad u Francuskoj u zadnjih 50 godina u toj je zemlji proglašen i Dan žalosti. Društvenim mrežama se također širi poruka Je suis Charlie (Ja sam Charlie) kao jedinstvena poruka solidarnosti s ubijenim novinarima, policajcima i njihovim obiteljima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.