"Isplati se reći svoju priču, boriti se. Imamo zakon, a samim time imamo i svoja zakonska prava. ORYX je samo primjer kakav odjek stvari mogu imati i kako se kompanije trebaju odgovorno ponašati", rekle su za crol.hr čitateljice koje su za naš portal razotkrile priču o homofobiji u HAK-u koja je izazvala veliki odjek u javnosti i potaknula njihovu konkurenciju na potez kojim su dokazali kako u Hrvatskoj ima kompanija kojima je čovjek još uvijek na prvom mjestu.

Nakon što se ORYX Grupa odlučila na potez koji se ne viđa baš često na našim prostorima i, potaknuti dojmom koji je na njih ostavila priča crol.hr-a o homofobiji u HAK-u i nepoštivanju životnog partnerstva kao obiteljske zajednice u njihovoj usluzi obiteljskog članstva, odlučili našim čitateljicama iz priče pokloniti jednogodišnje besplatno članstvo, one su to odlučile prihvatiti, a od HAK-a će tražiti povrat sredstava.

"Postoji plodno tlo za ukazivanje na nepravdu"

"Super stvar je što je članak i iznošenje slučaja u javnost izazvalo reakcije i što su neki odlučili, poput ORYX-a, konkretno i djelovati. Isplati se reći svoju priču, boriti se. Postoji plodno tlo za ukazivanje na nepravdu. Imamo zakon, a samim time imamo i svoja zakonska prava.

ORYX je samo primjer kakav odjek stvari mogu imati i kako se kompanije trebaju odgovorno ponašati, bez obzira na osobne stavove koji nemaju mjesta u poslovnom svijetu.

Odlučile smo prihvatiti ponudu te tražiti povrat sredstava od HAK-a. Da se ovo nije dogodilo mislim da ne bismo niti razmišljale o prelasku kod konkurencije.

A s obzirom da još uvijek nisu reagirali na bilo koji način, ima onih koji hoće", rekle su za crol.hr čitateljice kojima zbog HAK-ove diskriminatorne politike prema istospolnim parovima u životnom partnerstvu jer "supružnici moraju biti različitih spolova", nije bilo moguće ostvariti obiteljsko članstvo.

"To je poslovni ali prije svega ljudski odgovor na primitivni konzervativizam"

Osobno pismo predsjednika uprave ORYX Grupe, Ivana Zubaka, kojim se putem naše redakcije obratio našim čitateljicama, te istaknuo kako u toj kompaniji nemaju dvojbe po pitanju životnog partnerstva kao zajednice obiteljskog života, izazvao je brojne pozitivne komentare čitatelja i čitateljica koji su u velikom broju podijelili priču putem društvenih mreža, a ovo su neki od njih.

"To se zove biznis! Koji dobar potez, meni je ovo odlično! Bilo mi je odbojno ići u HAK i pitala sam se hoće li u drugim kućama biti isti neprijateljski stav! Ovako je puno ugodnije!"

"Odlično. To je poslovni ali prije svega ljudski odgovor na primitivni konzervativizam".

"Zubak ima dobrog stručnjaka za odnose s javnošću ili nekog drugog tko razumije javno mnijenje".

"Biznis je za inteligentne ljude koji respektiraju svoje klijente".

Za desetak dana u Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Višnje Ljubičić, trebao bi pristići i odgovor na antidiskriminacijski postupak koji je pokrenula, a u kojem se HAK mora službeno očitovati o "autonomnoj" definiciji obiteljskih zajednica koje vode diskriminaciji i nisu pravno prihvatljive.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.