adalbertrebicKatolički teolog Adalbert Rebić koji je nakon Split Pridea besramno izjavio kako su dobili što su zaslužili' pokazao da je njegova isprika zbog podržavanja nasilja bila čisto izvrdavanje, piše tportal. Naime, on i dalje ne odustaje od teze da su, posebice nakon splitskog Pridea "nasilje doživjeli katolici".

U razgovoru za Novi list osvrnuo se na nedavnu izjavu Komisije 'Iustitia et pax' Hrvatske biskupske konferencije koja je ustvrdila kako "državne institucije nisu reagirale na iskazivanje netrpeljivosti prema katolicima".

"Da, nisu reagirali. Reagirali su na homoseksualce, a nisu na izjave koje su ti homoseksualci upotrebljavali protiv nas katolika, poput mene i Marijane Petir, igrajući se s našim izjavama, izvlačeći iz konteksta dijelove izjava, pa je tako i jedan novinar vrlo ružno pisao o tome kazavši kako se sljedeće godine u Rimu treba organizirati kamenovanje parade homoseksualaca. To je bila situacija u kojoj je došlo do pljuvanja po katolicima samo zato jer su neki pitani za komentar i jer su se izjasnili u duhu katoličke vjere i katoličkog nauka. Pa ne mogu ja kao teolog odobravati te parade poremećenih manjina. Ja imam katolički nauk, stav koji se temelji ne samo na katoličkoj teologiji već filozofiji i antropologiji", izjavio je Rebić u pravom kršćanskom duhu i dodao kako nema pojma kako bi zapravo država trebala zaštititi katolike.

Kazao je još i kako "kod nas nekih 200-300 udruga troše novac poreznih obveznika vrijeđajući druge ljude bilo da su pripadnici većine ili manjine", ali je prigodno izostavio spomenuti koliko se novca za Crkvu u Hrvata izdvaja iz državnog proračuna koji pune svi porezni obveznici, bili katolici ili ne.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Već 16. godinu zaredom ILGA-Europe rangira zemlje prema razvoju zakonodavstva u sferi prava LGBT+

I treći mjesec ove godine bio je prepun zanimljivih izdanja. Donosimo crtice o najznačajnijim,

Guglam "napadi medvjeda u Hrvatskoj". U zadnjih 20 godina zabilježeno je otprilike pet takvih

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.