Udruga Immigration Equality i Društveni Pride centar iz Brooklyna ovog tjedna će predstaviti projekt "Novi LGBTQ Amerikanci" koji donosi audio i video snimke o životima LGBT imigranata iz čitavog New Yorka. Nositelji projekta ističu kako su te priče poput protuotrova za sav govor mržnje, rasizam i ksenofobiju koji obilježavaju aktualnu kampanju za predsjedničke izbore.

Kroz opširne razgovore o tome kako su živjeli u zemljama iz kojih su otišli, o obitelji, ljubavi, seksualnosti i još mnogočemu, projekt "Novi LGBTQ Amerikanci" (LGBTQ New Americans Project) bilježi jedinstvena iskustva LGBTQ imigranata ispričana njihovim vlastitim riječima, piše PinkNews.

"Neskriveni rasizam i ksenofobija bili su više nego očiti tijekom ovog izbornog perioda. Ovaj projekt je odgovor na taj grubo netočan prikaz ove zemlje. Projekt 'Novi Amerikanci' donosi istinite osobne priče queer imigranata iz čitavog svijeta koji su stvorili život u SAD-u. U njemu su sudjelovali učitelji, aktivisti i ljudi aktivni u zajednici", ističe Aaron C. Morris, izvršni direktor udruge Immigration Equality. 

 

Floyd Rumohr, izvršni direktor Društvenog Pride centra iz Brooklyna dodaje:

"Ovaj projekt je svojevrsni protuotrov za svu jednodimenzionalnu retoriku punu mržnje koju smo imali prilike čuti ovih dana. Priče sedmero imigranata koje možemo vidjeti i čuti uživo online spaja nas na ljudskoj osnovi. I naša nacija i gradovi su imigrantski i sve nove imigrante dočekujemo s dobrodošlicom, a brojni od njih su pobjegli iz svojih domovina zbog progona koje su trpjeli samo zbog toga što su to što jesu". 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.