Demokratkinja iz Massachusettsa, Maura Healey, s prvim danom siječnja 2015. ući će u povijest kao prva državna odvjetnica SAD-a koja je deklarirana lezbijka.

Na izborima održanim u studenom ta je bivša odvjetnica za pitanja ravnopravnosti, koja se borila protiv Zakona o zaštiti braka (DOMA - Defence of Marriage Act) odnijela premoćnu pobjedu nad republikancem Johnom B. Millerom s osvojenih 61,7 posto glasova naspram njegovih 38,2 posto.

"Moja izborna pobjeda i kampanja dobar su podsjetnik kako se ljudi trebaju procjenjivati temeljem onoga što jesu i što rade, a ne na osnovi nečije rase, seksualne orijentacije ili spola. Ne smijemo dopustiti da to budu prepreke. To što sam lezbijka nije obilježilo moju kandidaturu i kampanju, što je znak napretka u našoj državi", izjavila je Healey, a prenosi Pink News.

"Angažman protiv DOMA-e nisam doživjela kao osobnu bitku. Borba za ravnopravnost trebala bi nam svima biti jednako važna, to je bio čisti slučaj borbe za građanska prava", istaknula je Healey.

"Trenuci koji nam pokazuju kako je društvo u stanju probiti stakleni strop i poslati poruku kako je doista samo nebo granica od velike su važnosti", poručila je Kara Coredin iz organizacije MassEquality, koja se bori za LGBT prava i bračnu jednakost.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.