Ovo je doista njezina godina. Američka glumica, televizijska zvijezda i LGBT aktivistica Laverne Cox, najpoznatija po ulozi Sophie Burset u TV-uspješnici Orange Is the New Black proglašena je Ženom godine po izboru magazina Glamour.

“Kad upoznajemo ljude kao ljude, u vodu padaju sve zablude koje smo možda imali o onima koji su drugačiji od nas, upravo to utjelovljuje i moja uloga u Orange is the New Black, otkrila je Cox Glamouru.

''Ova je godina doista značajna za mene, čak povijesna u nekim stvarima, ali taj je trenutak puno veći od mene same. Ljudi mi govore kako ih je upravo moj lik iz serije ohrabrio da naglas kažu: To sam prava/pravi ja i mogu biti uspješna i kao transrodna osoba'', dodala je Cox.

Foto: Glamour

Ona tako ovom titulom koju Glamour dodjeljuje najutjecajnijim ženama samo nastavlja doista uspješnu godinu - kao prva transrodna osoba zablistala je na lipanjskoj naslovnici magazina Time, a imala je i čast biti prva transrodna glumica u povijesti nominirana za nagradu Emmy.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.