S potpunom jednakopravnošću LGBT zajednice u Hrvata nemaju problem samo konzervativci-demokršćani, nego i socijaldemokrati koji za sebe tvrde da su liberalni.

Tako smo u nastupu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, kod Aleksandra Stankovića u "Nedjeljom u dva" čuli da odgoj i usvajanje djece ne dolaze u obzir kad je riječ o istospolnim parovima!

Na Stankovićevu tvrdnju da SDP ima problem s gej pravima, Milanović je ustvrdio da je njegova stranka, a naročito neki od njih "već dugo zaštitnici gej populacije od svake vrste nasilja". Dodao je da Hrvatska ima Zakon o istospolnim zajednicama te da je to tema za dijalog u hrvatskom društvu.

"Moje je osobno mišljenje da bi definicija braka trebala biti rodno neutralna, ona to u Ustavu i jest., a tako je i u mnogim zapadnim državama. Svjestan sam koliko je to pitanje koje dijeli u Hrvatskoj ali tu ne želim nametati neke svoje osobne liberalne stavove. Recimo, kad je u pitanju posvajanje djece od strane istospolnih parova – u principu ne. Iz niza razloga. To je pitanje gdje se država itekako pita. Kad je u pitanju registrirano partnerstvo, dakle nešto što de facto već sad imamo, ako netko od nas ima takav odabir, neka si bira partnera, neka se međusobno nasljeđuju. Odgoj djece i usvajanje djece je nešto drugo. Dakle ja sam tu osobno vrlo liberalan, ali živim u hrvatskom društvu i moramo osigurati dijalog za to", poručio je Milanović.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.