Najnovija reklama glasovitog hotelskog lanca Hilton koja prikazuje dvojicu muškaraca ispod pokrivača očekivano je izazvala gnjev radikalnih američkih "obiteljaša" zbog "promoviranja homoseksualnosti".

Reklama je objavljena u magazinu Travel and Leisure, a organizacija American Family Association (AFA) u priopćenju tvrdi kako je Hilton njome "šokirao čitatelje".

"Travel and Leisure nije gej magazin koji se šalje izravno u domove homoseksualaca. To je publikacija koju čitaju svi, a može se pronaći na javnim mjestima poput čekaonica kod liječnika ili autoservisa. Da je Hilton prikazao dvojicu muškaraca koji igraju tenis, kartaju ili ručaju, to bi bilo razumno", kažu iz AFA-e u priopćenju.

Objašnjavaju kako je Hilton umjesto toga odabrao poslati poruku kojom "namjerno promovira homoseksualnost" pred očima velikog dijela populacije kojem je ideja da dvojica muškaraca spavaju zajedno "neprirodna i uvredljiva".

Uvrijeđeni i potreseni

Zabrinuti su jer Hilton tu svoju odluku brani i "vjerojatno će je promicati dalje u drugim mainstream medijiima".

Naime, iz Hiltona su poručili sljedeće: "Mi smo globalna kompanija različitih kultura koja uslužuje različite goste i ponosni smo na naše oglašavanje koje prikazuje i odražava različitost naših gostiju".

AFA je organizirala i prikladnu peticiju, a dosad je nešto više od 48.000 ljudi potpisalo sljedeće: "Uvrijeđen/a sam vašom reklamom u lipanjskom izdanju magazina Travel and Leisure, koja prikazuje dvojicu muškaraca u krevetu. Ako će se Hilton oglašavati u mainstream medijima, u najmanju ruku bi to trebao činiti uz fotografije koje odražavaju obiteljsku atmosferu. Također vas potičemo da se sastanete s pro-obiteljskim liderima koji zastupaju moje vrijednosti i zabrinutost oko ovog slučaja".

h02

ISIL, Uganda i ružičasta svastika

Podsjetimo, AFA je svojedobno najavljivala "antigej revoluciju", a u planu im je bila i "globalna primjena ruskog koncepta 'zaštite obitelji'". Bivši predsjednik kalifornijskog ogranka te organizacije, Scott Lively, poznat je i kao vlasnik nadriklinike za "liječenje homoseksualnosti".

Autor je i bizarne knjige "Ružičasta svastika", u kojoj je "otkrio" nikome poznate veze između nacizma i homoseksualnosti. Osim toga se aktivno zalagao za uvođenje drakonskog antigej zakona u Ugandi.

AFA je bila objavila i tzv. "kartu antikršćana fanatika" s označenim točnim lokacijama svih ureda dviju organizacija koje se bore za LGBT prava.

Na karti su "fanatici" podijeljeni u četiri kategorije: antikršćani, ateisti, humanisti i oni s "homoseksualnim programom", koje pak definiraju kao "one koji se zalažu za ozakonjenje i promociju istospolnog braka i žestoko napadaju kršćane koji koriste svoje pravo iz Prvog amandmana na davanje podrške Božjem planu da je brak samo onaj između muškarca i žene".

Bryan Fischer, drugi ključni čovjek organizacije, proslavio se, među ostalim, tvrdnjom kako će "Bog iskoristiti ISIL kako bi kaznio Amerikance, jer su tolerantni prema LGBT osobama".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.