Rušenje ustavne definicije braka kao zajednice muškarca i žene, ukidanje zabrane služenja vojske LGBT osobama i izgledno uvođenje zabrane diskriminacije na temelju spolne orijentacije ili identiteta na radnome mjestu promjene su koje se jednom dijelu američkog stanovništva nikako ne sviđaju.

Među predvodnicima antigej revolucije, kako je nazivaju, našla su se već poznata imena Scott Lively i Bryan Fischer iz Američkog obiteljskog udruženja. "Ljudima je više dosta svega i mislim da smo došli do točke ključanja", krenuo je Lively o "homoseksualnoj propagandi", nazivajući homoseksualnost "konačnim bezakonjem" koje se spominje u Bibliji. "To nam se sada događa. Ovo je bure baruta i mislim da ćemo doživjeti ozbiljne promjene koje će uzdrmati društvo", kazao je Lively u prijetećem tonu.

Američki "obiteljaš" najpoznatiji je po srčanoj podršci antigej zakonima u Ugandi gdje je mnoge nadahnuo da sastave drakonski zakon "Ubij gejeve" koji se ove godine nemilosrdno počeo provoditi, a slijede ga i ostale afričke zemlje.

Zbog svojih aktivnosti po Africi, u siječnju ove godine zaradio je tužbu organizacije Sexual Minorities Uganda zbog "zločina protiv čovječnosti". Kako to obično biva kod osoba njegovog kalibra, Lively se pozvao na prvi amandman koji jamči slobodu govora te demantirao sve optužbe. Datum suđenja za sada je nepoznat te je izgledno da prije 2015. postupak neće biti pokrenut.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.