Drugu godinu zaredom molitvena zajednica "40 dana za život" okuplja se i moli pred zdravstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj koje izvode prekide trudnoća. A danas, unatoč Zakonu o javnom okupljanju, pro-life aktivisti snimljeni su unutar fizičke ograde Kliničkog bolničkog centra "Sestre milosrdnice" u Vinogradskoj.

Prema članku 10. Zakona o javnom okupljanju, mirno okupljanje i javni prosvjed ne smije se održavati u blizini bolnica, na način da ometa pristup vozilima hitne pomoći i remeti mir bolesnicima, no za ove aktiviste to očito ne vrijedi. Crol.hr je poslao upit ravnateljstvu bolnice, no do trenutka zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Inače, ta je inicijativa u utorak plijenila pozornost javnosti zbog izjave njihove aktivistkinje Vanje Gulam koja je, komentirajući rigidan zakonski prijedlog u Poljskoj, za portal Šibenik In rekla kako "podržava poljski prijedlog da se silovanim ženama i djevojčicama pobačaj zabrani".

v2

 

v4

v3

v5

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.