Nekadašnji drugi čovjek organizacije American Family Association (AFA), Bryan Fischer, odlučan je u svom zahtjevu da LGBT zajednica "vrati dugu Bogu", a to je obrazložio govoreći za postaju American Family Radio.

"Ne zaboravimo da je duga Božji izum. Postavio ju je u oblak nakon velikog potopa kao zalog savezu između njega i zemlje. To je bilo njegovo obećanje čovječanstvu da nikad više potopa neće biti. Zato je, u kulturi iz koje potječe, duga simbol nade te Božje milosti i beskrajnog strpljenja", kazao je.

"Pogledajte što se dogodilo kad je LGBT populacija prisvojila taj simbol: duga više ne označava Božju milost i strpljenje, već seksualno devijantno ponašanje. Danas duga služi promidžbi načina života koji Bog naziva odvratnim", dodao je.

Nastavio je u istom tonu rekavši da je duga danas simbolizira "seksualnu razuzdanost" te da ona "pripada Bogu, on je sâm tako rekao, a ako je netko drugi prostituira, ma tko to bio, ukrao ju je od njezina vlasnika".

Fischer je isto kazao na Twitteru, što je izazvalo niz reakcija.

"Bog mi je rekao da mu to ne smeta jer je dugu dao svim ljudima, ali uznemiravaju ga tvoje 'one' misli i povijest internetskog pretraživanja", "Amerika bi Bogu trebala vratiti 50 zvjezdica", "Je li te Bog napravio glupim ili si za to zaslužan ti?"; "Bog je ukrao dugu s havajskih registarskih pločica", "Bog ti je ukrao sve neurone, zamoli ga da ti ih vrati", samo su neke od njih.

Inače, Fischer je autor nekih od najapsurdnijih izjava o LGBT populaciji, poput one da "nam je homoseksualnost dala Adolfa Hitlera, a homoseksualci u vojsci su nam dali Smeđe košulje, nacistički ratni stroj i šest milijuna mrtvih Židova".

Svojedobno je u javnost izišla informacija kako je on za aktivnosti AFA-e godišnje trošio više od 18 milijuna dolara. Velik dio tog iznosa otišao u ruke ruskih i francuskih "obiteljskih" organizacija koje se protive LGBT pravima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.