Foto: YTLegendarni Chanelov dizajner Karl Lagerfeld pridružio se brojnim javnim osobama koje podržavaju najavu ozakonjenja istospolnih brakova u Francuskoj. 

Svoju je potporu izrazio poslavši na pistu dva modela u couture vjenčanicama uz koje je koračalo njegovo kumče, što je naišlo na opće oduševljenje posjetitelja.

"Modni aktivizam" odvio se u utorak na pariškoj modnoj reviji Grand Palais, prenosi Huffington Post.

Na upit je li koristio lezbijski couture na reviji kako bi podržao istospolne brakove u Francuskoj, Lagerfeld je odgovorio: "Naravno da jesam!"

"Uopće ne razumijem ovu debatu. U Francuskoj su crkva i država odvojene još od 1904. Osobe koje smatraju brak svetom religijskom zajednicom mogu nastaviti tu tradiciju u crkvama, hramovima, sinagogama i džamijama, ali bi i sve ove religije trebale tolerirati gej brakove", izjavio je.

Iako podržava istospolne brakove, Lagerfeld se protivi mogućnosti da gej očevi odgajaju dijete začeto umjetnom oplodnjom.

No, ideju vjenčanja dviju žena smatra nečim posve prirodnim i lijepim. "Po mome mišljenju, dvije majke bolje su od dvojice očeva", poručio je Lagerfeld.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Udruga Zagreb Pride u subotu je objavila predizborni LGBT kompas u kojem je naveo LGBT

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.