Foto: Hina

Korištenjem termina "gej brak" ne krši se nijedan zakon, zaključila je Agencija za elektroničke medije, izvještava Slobodna Dalmacija.

Agencija za elektroničke medije odgovorila je udruzi "U ime obitelji", koja je od Vijeća zatražila da opomene medije koji koriste termin "gej brak" za institut "životnog partnerstva", kako u sadržajima koje udruga navodi nema elemenata kršenja Zakona o elektroničkim medijima ni drugih pravnih propisa iz njene nadležnosti, pa Vijeće nema osnove za postupanje.

"Agencija za elektroničke medije je, postupajući u okviru svojih ovlasti, utvrdila da u sadržajima koje navodi udruga 'U ime obitelji' nema elemenata kršenja Zakona o elektroničkim medijima niti drugih pravnih propisa iz njene nadležnosti.

Također, u smislu članka 3. Zakona o elektroničkim medijima Agencija nije ovlaštena i ne može se upuštati ni u procjene novinarskih sloboda izvještavanja i(li) interpretacije bilo kojeg pojma, pa tako ni pojmova 'gej/gay brak', odnosno 'životno partnerstvo' pa je Agencija zauzela stav kako u tom predmetu nema osnove za postupanje. O tome je u svom odgovoru obavijestila predsjednika udruge 'U ime obitelji'", navode u Agenciji za elektroničke medije.

Udruga "U ime obitelji" navela je u pritužbi Vijeću prije tjedan dana kako se građani, izjednačavanjem "gej braka" i instituta "životnog partnerstva" pogrešno informirani i dovedeni u zabludu, čime se stvara pogrešna slika o novoosnovanom institutu te krši ustavni poredak Republike Hrvatske.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Udruga Zagreb Pride u subotu je objavila predizborni LGBT kompas u kojem je naveo LGBT

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.