Povorka ponosa, koja okuplja predstavnike LGBT populacije, bit će održana u nedjelju 28. rujna, a predstavnik organizacijskog odbora Goran Miletić izjavio je da će se povorka kretati centrom Beograda od Vlade Srbije do Narodne skupštine, izvještavaju tamošnji mediji. Povorka će biti ključni događaj Tjedna ponosa, od 22. do 29.rujna.

Iako se ovogodišnja povorka trebala održati 31. svibnja, od datuma se odustalo zbog velikih poplava koje su tada pogodile Srbiju.

Miletić ostavlja mogućnost da, nakon konačnog dogovora s policijom, bude još nekih malih korekcija trase o kojima će organizatori na vrijeme obavijestiti javnost.
Na pitanje vjeruje li hoće li ove godine parada biti održana, Miletić je rekao da vjeruje da hoće i dodao da je to “uvijek zavisilo od odluke jednog čovjeka koji se nalazi na vrhu piramide vlasti, bez obzira na to iz koje stranke dolazi”.

Miletić je rekao da organizatori Povorke ponosa imaju odličnu suradnju s policijom i podršku ministrice za europske integracije Jadranke Joksimović i članova njenog kabineta, kao i velikog broja veleposlanika zapadnih zemlja.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.