Papa Franjo je ponovno progovorio o homoseksualnosti, ovog puta poručivši kako "Katolička crkva mora pomoći roditeljima da podrže svoju gej djecu", ali je ponovio i kako se na nedavno održanoj obiteljskoj sinodi "nije pričalo o gej brakovima", prenosi britanski The Independent.

U ekskluzivnom razgovoru za argentinske novine La Nacion, papa je rekao kako je dužnost svećenika "pomoći obiteljima u takvim pomalo neobičnim situacijama".

"Pričali smo o tome kako obitelji s homoseksualnom djecom educiraju tu djecu, kako se obitelj nosi s tom situacijom i kako Crkva može pomoći tim obiteljima. Govorili smo o tim situacijama, jer to je realnost s kojom se susrećemo čitavo vrijeme tijekom ispovijedi i ja sam to doživio nekoliko puta u Buenos Airesu", rekao je papa.

Zbunjujuće poruke s crkvenog vrha

"Moramo naći načina da pomognemo tom ocu ili toj majci da bude uz svog sina ili kćer", poručio je papa, ali ponovno istaknuo kako se na sinodi "nije pričalo o istospolnim brakovima", čime se opet šalju zbunjujuće poruke o službenom stavu Katoličke crkve po pitanju homoseksualnosti.

Sličnu smo situaciju već imali prilike vidjeti nakon što je mađarski kardinal Peter Erdo u izvješću na obiteljskoj sinodi održanoj u listopadu po pitanju homoseksualaca rekao da je Katolička Crkva suočena s izazovom "da prihvati kvalitetu koju oni mogu ponuditi kršćanskoj zajednici".

Međutim, konzervativni biskupi su se distancirali od te izjave, a Katolička je crkva naposljetku zauzela stav kako je to bio "radni dokument" koji ne predstavlja službeni stav Crkve.

Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju

Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke

U nedjelju je održana 96. dodjela Oscara koja je protekla u očekivanom tonu – "Oppenheimer" je

Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju

Dora 2024. nakon dugo je godina donijela dvije polufinalne večeri, jer standardni format od jedne

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.